Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πλήθος κόσμου βουλιάζει το Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο πανευρωπαϊκό ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές συρρέουν κατά εκατοντάδες στο κέντρο της  Αθήνας και δίνουν για δωδέκατη μέρα δυναμικό παρών μπροστά από το Κοινοβούλιο. Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει να μην έχει προηγούμενο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το πλήθος κόσμου ξεπερνά τις 200.000.
Μια λαοθάλασσα από θυμωμένους πολίτες  με σφυρίχτες, κατσαρολικά, ακόμη και βουβουζέλες  στα χέρια  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες συνθέτουν το σκηνικό μιας ημέρας που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Αγανακτισμένων όλης της Ευρώπης.
Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει ήδη την πλατεία και τους γύρω δρόμους.
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας καταφτάνουν σιγά σιγά διαδηλωτές, ενώ η παρουσία της αστυνομίας εμφανίζεται ενισχυμένη.
Στην πλατεία ανεμίζουν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ για την Υεμένη.
Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό Αιγυπτίων που έγραφε «Η πλατεία Ταχρίρ στηρίζει την πλατεία Συντάγματος», σύνθημα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους διαδηλωτές.
Πρωτοφανής εικόνα τα τεράστια κάγκελα που έχουν στήσει διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή.
Στόχος των συγκεντρωμένων είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει εκείνη της περασμένης Κυριακής, στην οποία είχαν λάβει μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
Κλειστοί αυτήν την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.