Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

“Δήμαρχε, το Δήλεσι χρειάζεται Δημοτική Συγκοινωνία”

Επιστολή Β. Τσόνογλου στον Δήμαρχο Τανάγρας Ευάγγελο Γεωργίου


Αγαπητέ Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε η περιοχή του Δηλεσίου Βοιωτίας (Σχηματαρίου και Οινοφύτων) εκτείνεται σε 15.000 στρέμματα τουλάχιστον και αυτή τη στιγμή κατοικούν μόνιμα σε αυτήν τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων, ανεξαρτήτως ηλικίας, σχεδόν καθημερινά μετακινούνται από Δήλεσι προς Σχηματάρι, Οινόφυτα και αντίστροφα για την διεκπεραίωση υποθέσεών τους κ.ο.κ.
Η έλλειψη συγκοινωνίας που να συνδέει το Δήλεσι με τις δύο ως άνω διοικητικές κοινωνίες έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην μετακίνησή τους, πολύ περισσότερο την στιγμή κατά την οποία οι περισσότεροι διαβιώνουν δύσκολα, λόγω και των οικονομικών συγκυριών, αλλά και της συγκυρίας που επικρατεί στην περιοχή από την κατάργηση θέσεων εργασίας.
Η παρούσα δημοτική αρχή είναι γνωστή για τις κοινωνικές ευαισθησίες της και την διαρκή παρουσία της κοντά στους πολίτες και στα προβλήματά τους.
Πιστεύω και εύχομαι άμεσα ενόψει και του επερχόμενου θέρους να επιλύσει το ζήτημα της μετακίνησης των κατοίκων Δηλεσίου με μέτρα που τους εξυπηρετούν, όπως την βελτίωση της δημοτικής συγκοινωνίας με δημιουργία και πύκνωση των δρομολογίων της από και προς το Δήλεσι.
Με την βεβαιότητα ότι το αίτημα αυτό, των συμπολιτών μας στο Δήλεσι, θα το επιλύσετε άμεσα σας εύχομαι τα καλύτερα και καλή δύναμη στο έργο σας.
Με Εκτίμηση
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη