Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μισό εκατομμύριο βούλιαξε το Σύνταγμα




Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας από τα Προπύλαια έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και από την Κολοκοτρώνη έως τη Φιλελλήνων.



Στη Λεωφόρο Αμαλίας δεν έπεφτε καρφίτσα και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος δεν μπορούσε κανείς να μετακινηθεί από το στριμωξίδι. Το πλήθος εισχώρησε στη Μητροπόλεως, την Ερμού και στην Καραγεώργη Σερβίας και γέμισε το κέντρο της πλατείας.



Οι υπολογισμοί δεν είναι αυθαίρετοι. Βασίζονται στο έμπειρο βλέμμα ενός «βετεράνου» στην τηλεοπτική κάλυψη πολιτικών συγκεντρώσεων, ο οποίος είχε αναλάβει την οργάνωση όλων των προεκλογικών εκστρατειών του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν σαφέστατος, μιλώντας στο Zougla Radio. Τουλάχιστον 500.000 πολίτες βρέθηκαν στον χώρο αυτό της πλατείας Συντάγματος τη στιγμή της κορύφωσης της προσέλευσης, δηλαδή γύρω στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής.





«Θύμιζε την παλίρροια στη Χαλκίδα, με αυτό τον χείμαρρο ανθρώπων να πηγαινοέρχονται, με το πλήθος σε συνεχή κίνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Μπιρσίμ.    ZOUCLA GR