Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επιστολή Σ. Δρένιου, Δημοτικού Συμβούλου Δ. Θηβαίων

Σε απάντηση στην ανάρτηση του Κ. Κρητικού θα ήθελα να απαντήσω τα εξής:
α)τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων του νερού από τις γεωτρήσεις στις ράχες δεν είναι κρυφά και έχουν δοθεί σε όποιον τα ζήτησε (ολικό χρώμιο 0%).Των γεωτρήσεων υπάρχουν στην Δ.Ε.Υ.Α.Θ και θα ανακοινωθούν σύντομα από τον προεδρό της.
β) Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται κανονικά ,ορισμένοι όμως κάδοι έχουν καταστραφεί με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι εναπομείνοντες γρηγορότερα. Με την πρώτη προμήθεια, θα μας χορηγηθούν νέοι και θα γίνεται καλύτερα η αποκομιδή. Οσες ζημιές έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουν αποκατασταθεί σε πάρα πολλύ μικρό χρονικό διάστημα από τα συνεργεία της Θήβας-Βαγίων.
γ) Για την πλατεία έχουν παραγγελθεί κολονάκια και ελπίζω να είναι έτοιμα σύντομα.
δ) Το έργο του βιολογικού ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρευρισκομένους δημ. συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης). Για ποιό λόγο όμως δεν έκανες το αιτημά σου εγγράφως στον δήμο και να σου δοθούν απαντήσεις αλλά το ανάρτησες στο διαδίκτυο γνωρίζοντας έκ των προτέρων ότι δεν θα σου απαντήσουν; Γνωρίζεις αρκετά καλά το πως κοστολογούνται τα έργα στο δημόσιο και πως στον ιδιώτη.
Τα προγραμματισμένα έργα για την Δ.Ε Βαγίων για το 2011 είναι:
1)Αξιόποιηση νέας γεώτρησης και αγωγός μεταφοράς, (απαιτείται μελέτη)
2)Μελέτη οριστικής υδροδότησης από τον Μόρνο
3)Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου
4)Διάφορα άλλα έργα (αγροτική οδοποιία, αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α κ.λ.π)
Οι πιστώσεις του τεχνικού προγράμματος που αφορούν την υλοποίηση έργων 2010 και πληρωμές αυτών καθώς επίσης υλοποίηση έργων για το 2011 κατανέμονται ως εξής;
1)Δ.Ε Θήβας 6.245.001,26
2)Δ.Ε Βαγίων 1.506.793.08
3)Δ.Ε Πλαταιών 707.184,21
4)Δ.Ε Θίσβης 632,238,08
Για το λύκειο νομίζω ότι οι αιρετοί δεν μπορούν να παρέμβουν σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας του, σε ερωτησή μου γιατί ήρθε στα Βάγια να δώσει εξετάσεις μου απάντησαν ότι έχει το δικαίωμα να δηλώσει όποιο σχολείο θέλει.
Τώρα όποιος κρίνει ότι δεν πρέπει να απογραφή στα Βάγια αυτό είναι αναμφισβήτητα δικαιωμά του και δεν νομίζω ότι εξαρτάται από το νερό. Eχω όμως μιά απορία, πως γνωρίζεις το απότέλεσμα όταν ακόμη δεν ήταν σε θέση μέχρι χθές να μας το δώσει ο δ/ντης της στατιστικής υπηρεσίας βοιωτίας;
Ελπίζω ύστερα από τα παραπάνω να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και να ξέρεις ότι υπάρχει διάθεση για αγώνα διότι στον τόπο αυτό ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Λόγω του ότι ήθελες να ασχοληθείς με τα κοινά γνωρίζεις ότι χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να μπούν σε πλήρη λειτουργία οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι, δώσε μας λίγο χρόνο και δες λίγο το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.
Τέλος να σου θυμίσω το ρητό "σύν Αθηνά και χείρα κίνει", δεν πρέπει να τα ζητάμε όλα από τους άλλους, μπορούν όλοι, άλλος λίγο άλλος πολύ, να βοηθήσει με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Απόδειξη αυτού είναι ότι με την βοήθεια ορισμένων κατοίκων προσπαθούμε να εντάξουμε τα σχολεία μας στο πρόγγραμα εξοικονομώ με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ. και στις δικές σου προτάσεις. Επίσης άλλο ένα θέμα είναι και ο εθελοντισμός.Ολοι έχουν αρχίσει να προβάλουν και να υλοποιούν τον εθελοντισμό(καθαρισμός δασύλιων, κ.λ.π)
Αν δεν είμαστε όλοι μαζί σε ότι αφορά το χωριό και δεν υπάρχουν σκοπιμότητες πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα,στο χέρι μας είναι.
Οι αιρετοί δεν είναι αλάνθαστοι, δεν τα γνωρίζουν όλα, δέχονται προτάσεις, καλοπροαίρετη κριτική και ελπίζουν στην βοήθεια των πολιτών
Ευχαριστώ πολύ .
ΔΡΕΝΙΟΣ Σωτήριος
Δημ. Σύμβουλος Δ.Θηβαίων