Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Οι «αγανακτισμένοι» φέρνουν σενάρια... κάλπης


Θορυβημένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου από τις συγκεντρώσεις σε πλατείες όλης της Ελλάδας και μετά τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στη Βουλή
 Φουντώνουν εκ νέου σήμερα τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, με όσα συμβαίνουν με τους «αγανακτισμένους» αλλά και το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το χθεσινό αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία και όλοι κρέμονται από τα χείλη του Γιώργου Παπανδρέου, που έδωσε σήμερα την δική του απάντηση σε όσα διαδραματίζονται στις πλατείες όλης της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας σε ημερίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρθηκε στους αγανακτισμένους, μιλώντας για αδύναμα ζητήματα διακυβέρνησης!
Χαρακτηριστικά είπε το εξής: «Η Ατζέντα της νέας γενιάς ή, αν θέλετε, τα προβλήματα της νέας γενιάς σήμερα, για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα είναι παρόμοια, δεν έχουν σύνορα. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι οι νέοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – του Facebook, του Twitter κ.λπ. - την κοινή τους μοίρα, τις κοινές τους ευαισθησίες. Όμως, αυτό τους κάνει και πιο ανήσυχους, γιατί η παγκοσμιότητα των προβλημάτων κάνει και το πρόβλημα πολύ πιο δύσκολο, για να λυθεί. Διότι η κλιματική αλλαγή, η ανεργία, η μετανάστευση, η παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι φαινόμενα που απαιτούν την παγκόσμια συνεργασία. Και όπως μου είπε ένας μεγάλος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ΄΄δεν έχουμε ούτε G-20, ούτε G-8 σήμερα, έχουμε G-0΄΄».
Και κατέληξε: «Και όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας, τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό,τι παλαιά. Πέρα δηλαδή από τις ενδογενείς τους ατέλειες, που πρέπει και αυτές να αλλάξουν για να αντιμετωπιστούν, αιχμαλωτίζονται από παγκόσμιες εξουσίες και από τις αδυναμίες ενός παγκόσμιου ή περιφερειακού συστήματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο, οι πρόωρες εκλογές ακούγονται όλο και πιο έντονα, παράλληλα με τις κινήσεις που θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην ομιλία του και στις θετικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ανανεώσιμη Ενέργεια, όπου όπως είπε, εκτιμάται ότι την προσεχή δεκαετία αναμένονται επενδύσεις στις ΑΠΕ 16,4 δισ. ευρώ και ακόμη 4 έως 5 δισ. για τα δίκτυα.
Στάθηκε, δε, και στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ενδιαφέρον από 22 μεγάλες εταιρείες. «Σύντομα θα κλείσει η δουλειά, οι επενδύσεις αυτές θα φέρουν τεχνογνωσία αλλά και νέες δουλειές» είπε ο κ. Παπανδρέου.
 του Σπύρου Νάννου VORIA.GR