Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στον Εισαγγελέα υπόθεση του ΙΚΑ Λιβαδειάς




Στο «μικροσκόπιο» οι μεταφορές νεφροπαθών.
Στο ΙΚΑ Λιβαδειάς βρέθηκε τη Δευτέρα ο Γενικός Διευθυντής Επιθεώρησης στο πλαίσιο των ερευνών που έχουν ξεκινήσει πριν από περίπου ένα μήνα σχετικά με την μεταφορά νεφροπαθών με ταξί στην Αθήνα, την συχνότητα αυτών, τον συσχετισμό δρομολογίων – ασθενών και το κόστος που είχαν για το Ίδρυμα το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι υπέρογκο.
Η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη φτάσει στον κ. Εισαγγελέα Λιβαδειάς.
Το ζήτημα απ΄ οτι φαίνεται έχει προκύψει εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς ωστόσο να υπήρχε κάποια καταγγελία για τυχόν παράνομες ή παράτυπες πράξεις.
Τώρα γίνεται λόγος για αδιαφανείς διαδικασίες στις οποίες είναι πιθανό να εμπλέκονται ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής αλλά και υπάλληλοι του ΙΚΑ Λιβαδειάς.
Ο έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη από κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ που έχουν σχεδόν εγκατασταθεί στη Λιβαδειά αφορά τον αριθμό των δρομολογίων που γίνονταν, αν τα δρομολόγια έγιναν πραγματικά, πόσοι νεφροπαθείς μεταφέρονταν σε ένα αυτοκίνητο σε κάθε δρομολόγιο και πόσα παραστατικά υπήρχαν ενώ εξετάζεται και ο τρόπος και τα κριτήρια που γινόταν η επιλογή των ταξί.
Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η εντολή που έχει δοθεί από τα κεντρικά είναι «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο».
tabloid.gr