Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Την μνήμη των Βοιωτών Αγίων τίμησε η τοπική Εκκλησία

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια του ομώνυμου Ναού δίπλα από τις φυλακές του Ελεώνα
Στον ναό των Βοιωτών Αγίων , δίπλα στην φυλακές του Ελαιώνα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωινό του περασμένου Σαββάτου, 28 Μαίου 2011, με πρωτοβουλία του Επισκόπου μας κκ. Γεώργιου και με την παρουσία Αρχιερέων, δεκάδων ιερέων και πιστών απ` όλη τη Βοιωτία. Ο κκ. Γεώργιος εγκαινίασε με απόλυτη τυπικότητα τον Ναό, που είναι αφιερωμένος στους Αγίους που έζησαν τα χώματα της Βοιωτίας.
Να υπενθυμίσουμε πως ο ναός είχε κτιστεί σαν ορθόδοξη πνευματική μαρτυρία και αντίσταση δίπλα ακριβώς στον χώρο των τότε εγκαταστάσεων του χιλιαστικού κέντρου, που απομακρύνθηκε και σήμερα εκεί στεγάζεται το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Ελεώνα και οι γυναικείες φυλακές. Το οικόπεδο του ναού παραχωρήθηκε δωρεάν από την οικογένεια Μπουραϊμη και οι εργασίες οικοδόμησης έχουν γίνει από προσφορές κληρικών και πολιτών της Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας.«Ο Ναός των Βοιωτών Αγίων είναι αφιερωμένος στους αγίους που έζησαν στα χώματά μας, δηλαδή, ο Ευαγγελιστής Λουκάς και Ιδρυτής της Βοιωτικής Εκκλησίας, ο Άγιος Ρούφος, πρώτος επίσκοπος Βοιωτίας, ο Άγιος Ριγίνος ο Λεβαδεύς, ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης και ο νέος Ελεήμονος και οι έξι Όσιοι, Λουκά ο εν Στειρίω, Σεραφείμ ο εν Δομπού, Κλήμης στο Σαγμάτιο Όρος, Βενέτιος, Νικήτας και Γερμανός και κατ` επιθυμία των δωρητών του οικοπέδου ο Ναός είναι αφιερωμένος και στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο τον ομολογητή»¨μας είπε μετά το πέρας της συγκινητικής τελετής ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος. Την ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από την δημόσια ζωή της Βοιωτίας, τα σώματα ασφαλείας και ασφαλώς πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που έφτασαν στον Ελαιώνα με πούλμαν.
Θυμίζουμε πως το οικόπεδο του ναού παραχωρήθηκε δωρεάν από την οικογένεια Μπουραϊμη και οι εργασίες οικοδόμησης έχουν γίνει από προσφορές κληρικών και πολιτών της Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας.