Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παπαρήγα για Αγανακτισμένους: "Αναχρονιστική" θέση

Τις θέσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» σχολίασε η κ. Παπαρήγα μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ FM και στους δημοσιογράφους Άγγελο Κωβαίο και Βασίλη Μπεσκένη.
Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη...
 ΝΕΤ FM και στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι η αγανάκτηση να μετατραπεί σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Αναφερόμενη στις εκλογές σημείωσε πως ότι καθημερινό αγώνας μπορεί να δώσει λύση και όχι οι εκλογές, ενώ σχετικά με το σενάριο για επιστροφή στη δραχμή, είπε πως το προκρίνουν αυτοί που δεν έχουν πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Συντηρητική και αναχρονιστική χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τη θέση «έξω τα κόμματα» όσων διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα.
«Δεν μπορεί ο άλλος που ανήκει σε ένα κόμμα να αφήσει την πολιτική του ταυτότητα, ή την κομματική του ή την ιδεολογική του άποψη και να βαφτιστεί ακομμάτιστος (...) Τα κόμματα εκφράζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και στρώματα που είναι μέσα στην κοινωνία.
Είχαμε τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν τις βιτρίνες, τώρα δεν ξέρω αν μερικοί βγάζουν την κουκούλα και βαφτίζονται ακομμάτιστοι και ανώνυμοι. Δεν λέω ότι είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι.
Αυτοί που είναι μέσα στο Σύνταγμα πιστεύω ότι είναι άνθρωποι δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αισθάνονται προδομένοι, γιατί πίστεψαν σε κόμματα που τους διέψευσαν, είναι πολιτικοποιημένοι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την συμπάθειά μας. Αυτό που μας προβληματίζει είναι το εξής πράγμα. Κάποιοι που κάνουν κουμάντο, λένε έξω τα κόμματα. Δεν κατάλαβα πως θα χωριστούμε σε αυτούς που είναι σε κόμματα, ή σε ακομμάτιστους, αυτή είναι η διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας;
Αυτό το κίνημα που είχε και αυθόρμητα στοιχεία, υπονομεύεται από συνθήματα που λένε «έξω τα κόμματα» και υπονομεύεται από αυτούς που το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα και είναι στελέχη ενός κόμματος ή μιας ομάδας και το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους, κάποιοι διευθύνουν εκεί.»
ert.gr