Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκε, «ξεπαραιτήθηκε» και μετά ανακοίνωσε ανασχηματισμό!

Μεγάλο φιάσκο Παπανδρέου που έπαιξε για ώρες με τους θεσμούς και τους ξεφτίλισε...
Έκανε άνω κάτω τη χώρα, τις αγορές και το πολιτικό σκηνικό, παραιτήθηκε, ξεπαραιτήθηκε και μετά μας… ανακοίνωσε ότι θα κάνει ανασχηματισμό!!! “Φτάσαμε στα όρια της γελοιότητας” δήλωσε αμέσως μετά στο Mega o Αλέκος Παπαδόπουλος και ζήτησε αμέσως εκλογές.
Με μελοδραματικό ύφος μας είπε ότι ο ίδιος έκανε προσπάθειες για συναίνεση, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αρνητική.
«Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι, παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος θα προχωρήσει στον ίδιο δρόμο και θα ανακοινώσει την Πέμπτη νέα κυβέρνηση, ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
«Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης» κατέληξε.
Κι αφού είπε όλα αυτά τα απίθανα στο τέλος μας είπε ότι την Παρασκευή θα κάνει ανασχηματισμό!!! Δηλαδή το πρόβλημα κατά τον Παπανδρέου είναι ο ανασχηματισμός κι όχι ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση! Γιατί κυβέρνηση εδώ και ώρες δεν υπάρχει! Η «πλατεία» το φωνάζει μέρες, αλλά το Καστρί φαίνεται πως είναι μακριά και δεν … άκουσε τίποτα! Οι εκλογές έτσι κι αλλιώς είναι μπροστά μας κι όσες προσπάθειες κι αν κάνει για να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλά του δεν θα ευοδωθούν. Η κοινωνία έχει αποφασίσει: εκλογές εδώ και τώρα! Όσο ποιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τον τόπο και τον ίδιο τον Παπανδρέου…
http://www.kentrinews.gr