Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απάντηση Υφυπουργού Εργασίας στην Β. Τσόνογλου για τον ΟΕΚ Θήβας

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η με αριθμό 950/6-6-2011 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κυρίας Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τη διατήρηση του παραρτήματος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στη Θήβα.
Στην ερωτώσα Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Τσόνογλου, απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κεγκέρογλου.
Όπως τόνισε η βουλευτής η περιοχή της επαρχίας Θήβας αριθμεί πάνω από εβδομήντα πέντε χιλιάδες κατοίκους. Στην επαρχία Θηβών περιλαμβάνεται η Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, η οποία αριθμεί, επίσης, ένα μεγάλο αριθμό πολιτών και εργαζομένων. Κατά συνέπεια οι δύο δήμοι, Θηβών και Τανάγρας, όπως λέγεται πλέον η περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, συγκεντρώνουν εργαζόμενο πληθυσμό που υπερβαίνει τις πενήντα χιλιάδες κατοίκους.
Στην περιοχή αυτή υπάρχουν τέσσερις οικισμοί του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη πολιτεία έξω ακριβώς από την πόλη της Θήβας, η οποία είναι οργανωμένη με σχολεία κλπ. και η οποία πολιτεία αποτελείται περισσότερο από εργαζόμενους εργάτες, παρά από συνταξιούχους, δηλαδή από βιοποριστικές τάξεις ανθρώπων χαμηλών εισοδημάτων.
Αυτή όλη η περιοχή εξυπηρετείται από το παράρτημα του ΟΕΚ Θήβας. Η ύπαρξη, η διατήρηση και η ενίσχυση του παραρτήματος αυτού πράγματι είναι αναγκαία, απαραίτητη για την περιοχή και ανακουφίζει τα αιτήματα των πολιτών.
Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν και οι φήμες περί καταργήσεώς του δημιούργησαν μια αναστάτωση και σύγχυση στην πόλη των Θηβών και στην όλη περιοχή της επαρχίας Θήβας γενικότερα, που περιλαμβάνει, όπως είπαμε, και αυτές τις Βιομηχανικές Περιοχές.