Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Oι δικαστικοί υπάλληλοι της Θήβας καλούν όλους σε ξεσηκωμό


υνεχίζεται η εβδομάδα δράσης των δικαστικών υπαλλήλων όλης της χώρας, με τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θήβας καλώντας όλους σε ξεσηκωμό για την αλλαγή και ανατροπή των πολιτικών αποφάσεων "υποταγής και εξαθλίωσης", όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου (3μ.μ.) θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Ακολουθούν όσα αναφέρονται από την ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος :
«Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το « Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων» μέσω του οποίου προωθούνται
• Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας).
• Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας).
• Η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%.
• Η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.
Έτσι, η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ της πλουτοκρατίας:
Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5%-10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπάλληλους, θα είναι οριζόντια και καθολική. Εχουν στόχο να μας χώσουν όλους στα «υπόγεια».
Λένε ψέματα όταν λένε ότι με το νέο Μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Κανένα μισθολόγιο στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες. Ισα - ίσα με τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας οι ανισότητες θα μεγαλώσουν!Λένε ψέματα όταν λένε ότι νοικοκυρεύουν το δημόσιο τομέα, με την πρόσληψη 1 στους 5 που θα φεύγουν. Η "νοικοκυροσύνη" τους θα χαντακώσει τους εργαζόμενους, αφού θα συνοδεύεται με ανεργία, με απολύσεις κυρίως συμβασιούχων, με αύξηση του ωραρίου εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι παροχές υπηρεσιών που θα προσφέρει το δημόσιο όχι μόνο δε θα βελτιωθούν, αλλά θα χειροτερεύσουν, αφού ο βασικός προσανατολισμός των αλλαγών μέσω και του "Καλλικράτη" και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας και όχι αυτές των εργαζομένων».
lamiastar.gr