Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ανοίξε η αυλαία του 5ου φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Χαλκίδα

Το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ανοίξε αυλαία  στην πόλη της Χαλκίδας και υποδέχεται δημιουργούς, καλλιτέχνες και φίλους του κινηματογράφου. Λαμπερές προσωπικότητες, αναγνωρισμένοι σκηνοθέτες, νέοι δημιουργοί και φίλοι του κινηματογράφου ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο θεσμό που πέντε χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών.

Θόδωρος Αγγελόπουλος, Νίκος Κούνδουρος, Κώστας Καζάκος ,Βασίλης Βασιλικός, Λάμπης Ταγματάρχης ,Θόδωρος Μαραγκός, Δημήτρης Αρβανίτης, Μήτσος Κασόλας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης και των γραμμάτων θα δώσουν το παρών στηρίζοντας με την παρουσία τους τον θεσμό του Φεστιβάλ.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει κάθε χρόνο ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ντοκιμαντέρ συνεισφέροντας έτσι με το δικό του τρόπο στην σοβαρή προσπάθεια των Ελλήνων ντοκιμαντεριστών, προβάλλοντας δημιουργικούς καλλιτέχνες και πρωτοπόρες δουλειές.

Η Τελετή Έναρξης του 5ου Φεστιβάλ-Docfest είναι αφιερωμένη στον Μιχάλη Κακογιάννη ,έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες , που με τα έργα του κατάφερε να θέσει τα θεμέλια της καλλιτεχνικής ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου που υπήρξαν συνεργάτες Μιχάλη Κακογιάννη όπως ο ηθοποιός και βουλευτής Κώστας Καζάκος , η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» Ξένια Καλδάρα και ο διευθυντής φωτογραφίας του ντοκιμαντέρ «ΑΤΤΙΛΑΣ 74» Σάκης Μανιάτης.

Φέτος με 61 ταινίες τεκμηρίωσης στο επίσημο πρόγραμμα(39 στο διαγωνιστικό τμήμα) ,αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς , εκθέσεις, ημερίδες, master classes, «Πρόγραμμα Μονοπλάνο»(αποκλειστικά για νέους κινηματογραφιστές) ,παρουσιάσεις βιβλίων και με 25 ντοκιμαντέρ να κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους στην πόλη της Χαλκίδας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη και την αποδοχή της Ελληνικής Κινηματογραφίας.

Περισσότερα εδω