Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Διαβεβαιώσεις ΥΠΕΚΑ για τον Ασωπό


NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011 

«Στηρίζουμε και θα ενισχύσουμε όλες τις ενέργειες για να είναι απόλυτα ελέγξιμο το πρόβλημα που υπάρχει στον Ασωπό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Τανάγρας.
Ανέφερε ακόμη ότι παρακολουθείται με μετρήσεις η κατάσταση και πως θα δημιουργηθεί και ένα γραφείο Περιβάλλοντος στην περιοχή, για να ενταθεί αυτή η παρακολούθηση.
Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της περιοχής» και συμπλήρωσε πως «οπουδήποτε δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με το εξασθενές χρώμιο βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις», τις οποίες προωθεί το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.
Ο υπουργός σημείωσε στη συνέχει ότι εδώ και πολύ καιρό γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο της ρύπανσης στον Ασωπό με συνεχή παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, με την ένταξη έργων βιολογικού καθαρισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.
«Είμαστε», πρόσθεσε, «σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα και τον ΣΕΒ για τη δημιουργία κεντρικού αγωγού επεξεργασίας, ο οποίος θα βοηθήσει πάρα πολύ και, βεβαίως, με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ., η οποία θα βοηθήσει και αυτή πάρα πολύ την περιοχή».