Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ξαναζεσταμένο φαγητό οι εξαγγελίες Παπακωνσταντίνου για τον Ασωπό»

Μιχ. Γιαννάκης:


Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κου Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δήμο Τανάγρας και την επανάληψη των εξαγγελιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Ασωπού, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κύριος Υπουργός επισκέφτηκε τη Βοιωτία βιαστικά, σαν «κλέφτης» και επιχείρησε να σερβίρει στους πολίτες της Βοιωτίας και ειδικότερα στους δημότες της Τανάγρας, ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Δεν τόλμησε μάλιστα να καλέσει και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για το μείζον θέμα του Ασωπού, το οποίο αντιμετώπισε μάλλον ως «αγγαρεία» και αναγκάστηκε να εξαγγείλει, «παρεμπιπτόντως» και επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του, ακριβώς ότι είχε εξαγγείλει και δεν έπραξε η προκάτοχός του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδόν δύο χρόνια πριν.
Πιο συγκεκριμένα, υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «ένα χαμόγελο για τον Ασωπό» η κυρία Μπιρπίλη είχε δεσμευτεί τον Φεβρουάριο του 2010 για την λειτουργία Γραφείου Περιβάλλοντος, για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στον Ασωπό, για την οργάνωση της άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής και την κατασκευή κεντρικού αγωγού λυμάτων.
Ακριβώς τις ίδιες δεσμεύσεις ανέλαβε μόλις χθες και ο κύριος Παπακωνσταντίνου, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία, χωρίς να πραγματοποιείται καμία μέτρηση στον Ασωπό, χωρίς να έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για την λειτουργία του Γραφείου Περιβάλλοντος, χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση της άτυπης ΒΙΠΕ, όπως αποκαλύφθηκε στη πρόσφατη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τον Ασωπό και φυσικά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καμία μελέτη για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού. Αφού δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες και μη πραγματοποιούμενες εξαγγελίες, όσο εύηχες και αν είναι, ταιριάζουν περισσότερο σε κακοστημένη σαπουνόπερα παρά σε συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, αφού «έσωσε» πολλάκις τη Χώρα ως Υπουργός Οικονομικών, ας περισώσει και ότι απέμεινε από την πολιτική του αξιοπρέπεια ως Υπουργός Περιβάλλοντος. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «εύκολα» λόγια και ας επιδοθεί, επιτέλους, σε συγκεκριμένα έργα.»