Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Από τις 18 προχωράμε χωρίς μνημόνιο», είπε από τη Λιβαδειά ο Α. Τσίπρας




«Από τις 18 προχωράμε χωρίς μνημόνιο» τόνισε τη Δευτέρα από τη Λιβαδειά όπου μίλησε σε συγκέντρωση άνω των 1500 ατόμων που είχαν κατακλύσει για πρώτη φορά μετά την περίοδο του ’80 την κεντρική πλατεία της πόλης ο Αλέξης Τσίπρας, παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ενώ παρουσίασε και τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που «αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα και μετά προσπάθησαν να την παραδώσουν όμηρο στους δανειστές της αποσύρονται στο περιθώριο και την περιφρόνηση της Ιστορίας», είπε κ. Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από τους παραβρισκόμενους.

Χαρακτήρισε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως κρίσιμο δημοψήφισμα για το μέλλον του ελληνικού λαού και επεσήμανε ότι πλησιάζει η ώρα του λαού.

«Στις 17 Ιουνίου ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών, δηλαδή μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού» υπογράμμισε με έμφαση.

«Πλησιάζει η ώρα της ανατροπής», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ «Φεύγουν και παίρνουν μαζί τους τη διαπλοκή, τους καναλάρχες, τους τραπεζίτες και την κυρία Μέρκελ, φεύγουν και παίρνουν μαζί τους την κινδυνολογία, το φόβο, την ανασφάλεια και την απόγνωση του μέσου Έλληνα».

Επίσης ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον τέως υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για το μνημονιακό έκτρωμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ.

«Ο λαός, ενώνεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σταματήσει τον κατήφορο του τόπου για να σταματήσει τον κατήφορο των μισθών και των συντάξεων του εισοδήματος και της αποταμίευσης του ελληνικού λαού», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Απαντώντας επίσης στα περί δραχμής θύμισε ότι αυτά ακούγονται από το πρώτο μνημόνιο και ότι η εφαρμογή των μνημονίων είναι αυτή που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί που είπε ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει το μνημόνιο τότε υπάρχει ζήτημα εξόδου της από το ευρώ. Ο Α. Τσίπρας τόνισε σχετικά ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γάλλος υπουργός έλεγε ακριβώς τα αντίθετα και υπογράμμισε ότι όλες οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες αποτελούν πολιτικά ρουσφέτια που κάνουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ή θα συνεχίσουμε να έχουμε, όπως είχαμε μέχρι τις εκλογές συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα μεταφέρει στο εσωτερικό τους εκβιασμούς υπέρ των συμφερόντων των δανειστών ή θα έχουμε τη μεγάλη, ιστορική αλλαγή για την Ελλάδα, αλλά και ελπίδα για την Ευρώπη. Δηλαδή «κυβέρνηση της Αριστεράς με πρωταγωνιστή τον ακόμα πιο ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που θα εκπροσωπεί στο εξωτερικό την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού».

Στη συνέχει ζήτησε δυνατή εντολή διακυβέρνησης λέγοντας ότι ακόμα και με αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συμμαχίες για την κυβέρνηση της αριστεράς και κάλεσε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές στις 17 Ιουνίου να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, αλλά και τα άξια στελέχη του που θα το εφαρμόσουν, για το καλό όλων των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα και την διακυβέρνηση της χώρας ο Α. Τσίπας επεσήμανε ακόμα μια φορά ότι στις 18 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα συγκροτήσει μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, θα βάλει τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση και συνήθως, προσφέρουν λίγα σε σχέση με τις υψηλές αμοιβές τους, θα δείξει ειλικρινή εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση και θα αξιοποιήσουν τα στελέχη της στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων, θα βάλει τέλος στο πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό φαινόμενο των κομματικών διοικητών και εντεταλμένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες υπό τον έλεγχο του δημοσίου καθώς και στα golden boys που αμείβονται με το δημόσιο δανεικό χρήμα.

Σε διάλογο με τους πολίτες που ζήταγαν «να μη κάνει πίσω» απάντησε στα συνθήματά τους λέγοντας ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις δεσμεύσεις τους.

Τέλος παρουσίασε τους υποψήφιους του κόμματος ζητώντας από τους πολίτες της Βοιωτίας να στείλουν στη Βουλή όσους μπορούν περισσότερους.