Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Η χώρα να μείνει στο ευρώ και να γίνει ξανά ανταγωνιστική»

 
Βενιζέλος: Απόφαση του πρωθυπουργού η επιλογή του υπ. Οικονομικών
«Η Ελλάδα πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι επέλεξε την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίον μετέφερε τις θέσεις του και εμπειρίες του, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Η χώρα να μείνει στο ευρώ και να γίνει ξανά ανταγωνιστική», δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι «σεβόμαστε τη σχέση με τους εταίρους μας. Δεν επιδιώκουμε μονομερείς κινήσεις αλλά αναθεώρηση στα πλαίσια της συμφωνίας, όπως προβλέπεται από την ίδια τη συμφωνία».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος πρέπει να αξιοποιηθεί η απόφαση της Συνόδου Κορυφής. Ανέφερε ότι το προσχέδιο των συμπερασμάτων προβλέπει ότι η ΕΕ επιδιώκει φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική ολοκλήρωση με επενδυτικά εργαλεία όπως η ΕΤΕπ.

Ερωτηθείς σχετικά με το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η επιλογή ανήκει στον πρωθυπουργό, και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αποδεχθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις της καταλληλότητας.