Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ;;;;;;


«Εξαφανίστηκε» μετά τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ
Ακόμη μία παροχή του ΙΚΑ εξαφανίζεται με την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ. Άλλο ένα πλήγμα για τα εισοδήματα των οικογενειών. Η παροχή που κόβεται αφορά στην επιδότηση εργαζόμενων μητέρων, ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, για τα τροφεία παιδικών σταθμών. Το ΙΚΑ δεν έχει καταβάλει την επιδότηση από 1/1/2012 και ο ΕΟΠΥΥ, στον οποίο μεταφέρθηκαν οι υποχρεώσεις του, δεν προβλέπει τέτοιες παροχές.
Το ποσό της επιδότησης, καταβαλλόταν απευθείας από το ΙΚΑ στους συμβεβλημένους βρεφονηπιακούς σταθμούς και το υπόλοιπο ποσό για την κάλυψη του συνολικού κόστους καταβαλλόταν από τους γονείς. Από τις αρχές του έτους δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και οι εργαζόμενοι γονείς, ξαφνικά, καλούνται να καλύψουν το κόστος από την τσέπη τους, που ήδη φρόντισε να αδειάσει η μαύρη συγκυβέρνηση.
Το πρόβλημα στη Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα αφορά εκατοντάδες οικογένειες και έγινε γνωστό όταν η διοίκηση του ιδρύματος «Ίδρυμα η παιδική στέγη» ενημέρωσε τους γονείς ότι δεν έχει πληρωθεί το ποσό της επιδότησης από τον περασμένο Ιανουάριο παρά το ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν έλαβαν καμία ειδοποίηση.


Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι γονείς από το νέο χτύπημα και απαιτούν συνέχιση και διεύρυνση της παροχής , καθώς ολοένα και περισσότεροι αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο του κόστους των τροφείων.
Από τη μεριά τους οι διευθύνσεις των βρεφονηπιακών σταθμών πιέζουν το ΙΚΑ να τους καταβάλει τα ήδη χρωστούμενα. Σε ό,τι αφορά στο τρέχον έτος, το ΙΚΑ τους ενημέρωσε ότι από 1/1/2012 οι καταστάσεις λογαριασμών που κατέθεταν «δεν προωθούνται στην οικονομική υπηρεσία του Περιφερειακού υποκαταστήματος ΙΚΑ για απόδοση δαπάνης, λόγω ένταξής μας στο νέο οργανισμό ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν αναφέρει παροχές για παιδικούς σταθμούς».
Τι θα γίνει τελικά που ανήκουμε ή μήπως στο τέλος δε θα αποδεχτεί κανείς την ευθύνη και θα μείνουμε στο δρόμο παιδιά και εργαζόμενοι;;;;;;