Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έως τις 29 Ιουνίου η ευνοϊκή ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

 
Προβλέπει έκπτωση κατά 40% των προσθέτων τελών και εξόφληση έως και σε έξι δόσεις
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ που επιθυμούν να ενταχθούν σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας η πρόταση της Διοικησής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών μέχρι τις 29/06/2012.

Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση της ρύθμισης που προβλέπει έκπτωση κατά 40% των προσθέτων τελών, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, αλλά και εξόφληση των εισφορών έως και σε έξι δόσεις, περίπου 30.000 επιχειρήσεις έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.

Σημειώνεται πως τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων συνεχίζουν να καταγράφουν πτώση με αποτέλεσμα η μηνιαία απόκλιση από τις προβλέψεις, να αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Η απόκλιση αυτή σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να αναζητήσει επιπλέον πόρους ύψους 1,4 έως το τέλος του 2012 για τη στήριξη των ταμείων .