Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ψευδή, απαράδεκτη και προκλητική η ανακοίνωση των εκπροσώπων των Σ.Ε.Κ.


Δευτεροβάθμιο Συντονιστικό
Εκτελεστική Γραμματεία
www.pask.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ψευδή, απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζουμε την ανακοίνωση των Ε.Ζωγραφάκη, και Θ.Κοτσιφάκη,- εκπροσώπων των Σ.Ε.Κ. στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., η οποία έχει τίτλο η «Ο.Λ.Μ.Ε. αρνήθηκε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά δέχτηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο».

Διαχρονικά πρώτο μέλημα της Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών Δ.Ε., ήταν η προάσπιση του συνδικάτου και του εργατικού κινήματος.

Ποτέ δεν θα τολμούσαμε για μικροπαραταξιακούς, μικροκομματικούς λόγους να λασπολογήσουμε εναντίον της Ο.Λ.Μ.Ε. ή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι που εκπροσωπούν τις Σ.Ε.Κ., θυσιάζουν την Ο.Λ.Μ.Ε. ως θεσμό απλά και μόνο για να προσπαθήσουν να συλλέξουν μερικά «ψηφαλάκια» για χάρη του Αλέξη.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Ψέμα 1ο: Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. απαρτίζεται από την Π.Α.Σ.Κ. και την Δ.Α.Κ.Ε.

Η αλήθεια: Τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και τα επτά κατά κύριο λόγο από τα εννέα τελευταία χρόνια, η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. δεν αποτελείται από την Π.Α.Σ.Κ. και την Δ.Α.Κ.Ε.., αλλά από τη Δ.Α.Κ.Ε. , τις Σ.Ε.Κ. και τις Παρεμβάσεις.

Υπογραμμίζουμε ότι η εκάστοτε πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., διαμορφώνεται με βάση το ποιες παρατάξεις υπερψηφίζουν τις αποφάσεις των Συνεδρίων και τον απολογισμό του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Ψέμα 2ο: «Η Ο.Λ.Μ.Ε. με πλειοψηφία Π.Α.Σ.Κ. –Δ.Α.Κ.Ε., αρνήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η αλήθεια: Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με πλειοψηφία 8/11 (Π.Α.Σ.Κ. –Δ.Α.Κ.Ε. –Π.Α.Μ.Ε.), αποφάσισε να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο στις διερευνητικές εντολές που προέκυψαν μετά από τις εκλογές στις 6 Μαΐου.

Παράλληλα τόνισε την πάγια ομόφωνη θέση του, ότι η Ομοσπονδία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε κόμματος, -εκτός εκείνων που έχουν στραφεί νομικά εναντίον της ή φασιστικών κομμάτων-, για συνάντηση, έτσι ώστε να προβάλει τις θέσεις της.

Απόκρυψη αλήθειας: Στις αρχές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς η Ο.Λ.Μ.Ε. απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα κόμματα για συνάντηση στα πλαίσια ενός διαλόγου για ζητήματα παιδείας. Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν όλα τα κόμματα. Στις 29/9/2011 το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στα πλαίσια αυτής της πρόσκλησης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Α. Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου, μετά από πρόσκληση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. στις 29/05/2012 υπήρξε εκ νέου συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., αυτή τη φορά όμως, όχι με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., αλλά όπως ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. επέλεξε, με εκπροσώπους του σε θέματα παιδείας. (Τ. Κουράκης, Γ. Αμανατίδη, Αγ.Σαπουνά, Γρ. Καλομοίρη, ΧΡ. Πιλάλη).

Αποκατάσταση αλήθειας: Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό. Αυτοί που κραυγάζουν και καταγγέλλουν περισσότερο τον κομματικό συνδικαλισμό, αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες του. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η διαχρονική αλήθεια!

Εδώ και πολλά χρόνια οι συνδικαλιστές των «αριστερών παρατάξεων» κουνάνε το δάκτυλο στην Π.Α.Σ.Κ. για δήθεν κομματικό συνδικαλισμό, όταν οι ίδιοι συμμετέχουν σε κομματικά ψηφοδέλτια, ή παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι κομμάτων σε συναντήσεις με την Ο.Λ.Μ.Ε. ή υποδεικνύουν στους συναδέλφους μέσα από ανακοινώσεις, τι να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές.

Οι εκπρόσωποι βέβαια των Σ.Ε.Κ., έχουν ξεπεράσει κάθε όριο κουβαλώντας την κομματική τους ταυτότητα παντού.

Σε ότι αφορά την πρόκληση να σχολιάσουμε την χθεσινή συνάντηση, έχουμε να πούμε ότι το ενδιαφέρον από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ήταν πραγματικά τόσο «όψιμο», όσο και το ενδιαφέρον του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., που ζήτησε και αυτός συνάντηση προεκλογικά. Εκτός και αν πρέπει να δεχτούμε, χάριν της αντικειμενικότητας, όπως την κατανοούν και την υπηρετούν οι συνάδελφοι των Σ.Ε.Κ., να εφαρμόσουμε κατά την πολιτική αξιολόγησή μας δύο μέτρα και δύο σταθμά. Νέα ήθη, ασφαλώς!

Ως Π.Α.Σ.Κ. καθηγητών Δ.Ε., δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε χωρίς κομματικές ταυτότητες, για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών, για τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π.Α.Σ.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.