Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Γιώργος Χρυσικός: « Όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ»


Με μια ιταμή δήλωση ο πρόεδρος του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, δηλαδή ο έμπιστος των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το κλείσιμο των εργοταξίων της ΛΑΡΚΟ, με δικαιολογία την λήξη του ενοικιαστηρίου του ορυχείου της Λάρυμνας από το κράτος.
Η ΛΑΡΚΟ είναι μια δημόσια επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα. Είναι η μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας με καθαρά εξαγώγιμο χαρακτήρα, ενώ έχει στην κατοχή της περισσότερα από 1 εκατ. στρέμματα Ελληνικής γης.
Κανένας κύριος Μητρόπουλος δεν έχει το δικαίωμα να βάζει λουκέτο σε μια εταιρία που εδώ και δεκαετίες λειτουργεί απασχολώντας χιλιάδες εργαζόμενους και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Στη ΛΑΡΚΟ δουλεύουν περίπου 1400 εργαζόμενοι, όμως ο κύκλος δραστηριοτήτων της αφορά περισσότερους από 5.000 ανθρώπους στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ευβοιας.
Με ποιο δικαίωμα ο κ. Μητρόπουλος στην «καρδιά» της προεκλογικής περιόδου στέλνει τελεσίγραφα στους εργαζόμενους ότι η ΛΑΡΚΟ θα κλείσει έως τις 30 Ιουνίου;
Με ποιο δικαίωμα αυτενεργεί παραβιάζοντας κατάφορα τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει διεθνή προκήρυξη ενδιαφέροντος με προσφορές;
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να δεχθούμε την προσπάθεια ξεπουλήματος της εταιρίας ούτε και το κλείσιμο της.
Αρκετά «ασημικά» της χώρας ξεπούλησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


Γιώργος Ε. Χρυσικός
Υποψήφιος Βουλευτής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βοιωτία