Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αντιτάσσουμε, την Ελλάδα της Εθνικής Αντιπρότασης, που καταθέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού»


Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την ανακοίνωση του ποσοστού της ύφεσης για το α’ τρίμηνο του 2012 από την ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέχρι χτες οι λαλίστατοι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις επίσημες βαρύγδουπες ανακοινώσεις τους, αποτύπωναν με μελανά χρώματα τους ρυθμούς της ύφεσης, τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και την εκτίναξη της ανεργίας.
Σήμερα, ο κ. Σαμαράς και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, αφού υπέγραψαν το Μνημόνιο που βυθίζει την οικονομία, συρρικνώνει το διαθέσιμο εισόδημα και την καταναλωτική δαπάνη κατά 7,5% και αποτρέπει τις επενδύσεις (μείωση κατά 21,3%), σιωπούν ένοχα μπροστά στην μείωση του ΑΕΠ κατά 6,5% που ανακοίνωσε χτες η ΕΛΣΤΑΤ.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται, αμετανόητα, ως «νέο» ΠΑΣΟΚ στην νέο-παπανδρεϊκή ρητορεία του «λεφτά υπάρχουν», χωρίς κανένα ρεαλιστικό σχέδιο για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Στην Ελλάδα των Μνημονίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μας βυθίζουν για ακόμα μια χρονιά στην ύφεση, εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αντιτάσσουμε, την Ελλάδα της Εθνικής Αντιπρότασης, που καταθέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού.
Και, κυρίως, στο αντεθνικό και υφεσιακό Μνημόνιο, προτάσσουμε ένα σύνολο ολοκληρωμένων και ρεαλιστικών πολιτικών που εγγυώνται τον δυναμικό, αναπτυξιακό και εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας μας, την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την απασχόληση των νέων μας και την ανάπτυξη της οικονομίας μας σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης.»