Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κερατέα



Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τον δυνατό αέρα, κρατώντας σε διαρκή ένταση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που έχουν ήδη ενισχυθεί, από τη νύχτα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική...
, με το πρώτο φως της μέρας, μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς και συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ εκτός από τους 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα και 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τις δυνάμεις της Αττικής, που παραμένουν στο σημείο, έφτασαν, από την επαρχία, άλλα 15 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Παράλληλα, αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.

Από τις υπόλοιπες τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Μονεμβασιά καθώς και μία ακόμα που εκδηλώθηκε, χθες, στις 23.00, στην Πύλο.

Επίσης, στην Κύθνο, είναι ακόμα σε εξέλιξη η πυρκαγιά, που αντιμετωπιζόταν από 15 πολίτες με έναν εποχικό πυροσβέστη και μια υδροφόρα του δήμου ενώ, το πρωί, μετέβησαν με ελικόπτερο 10 πυροσβέστες από την Αθήνα για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση.

Από την Πυροσβεστική γίνεται, για μία ακόμα φορά, έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, να μην εκτελούν «θερμές» εργασίες και να τηρούν όλους τους κανόνες πρόληψης πυρκαγιών, αφού η σημερινή μέρα αναμένεται χειρότερη από την χτεσινή από πλευράς ισχυρών ανέμων.

Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, που βρίσκεται διαρκώς στο Κέντρο Επιχειρήσεων, τόνισε ότι παραμένει σε πλήρη επιφυλακή το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος και απευθύνθηκε, προσωπικά, στους πολίτες, για λήψη μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών.

Σήμερα, οδηγούνται στον εισαγγελέα και οι τέσσερις εργάτες που συνελήφθησαν στην Κερατέα για εμπρησμό από αμέλεια, επειδή η πυρκαγιά ξεκίνησε από σπινθήρες τροχού που χρησιμοποιούσαν σε οικοδομικές εργασίες.