Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κίνηση Νέων για την Ελλάδα - Ποιοι είμαστε

Η χώρα μας ζει την κρισιμότερη περίοδο της μεταπολεμικά και ως νέοι άνθρωποι νιώθουμε την υποχρέωση να βγούμε μπροστά προκειμένου να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή της γενιάς μας. Μπροστά στον κίνδυνο να τεθεί υπό αμφισβήτηση ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας, οργανώσεις νεολαίας με διαφορετικούς σκοπούς και αντικείμενα συμμαχούμε δημιουργώντας ένα δυναμικό ευρωπαϊκό μέτωπο νεολαίας ενάντια σε κάθε συνιστώσα καταστροφής που θέλει να μας γυρίσει χρόνια πίσω.

Στην προσπάθεια αυτή ενώνουμε τις δυνάμεις μας το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας (ΕΑΝΔΑ), ο Επιστημονικός Σύλλογος Νέων Ιατρών Ελλάδος, ο Επιστημονικός Όμιλος Νέων Φαρμακοποιών Ελλάδος, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, η HELMSIC, τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η ΟΝΝΕΔ αλλά και πολλές άλλες οργανώσεις, νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες δημιουργώντας τηνΚίνηση Νέων για την Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσουμε απερίφραστα τη στήριξη μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και να ενημερώσουμε πόρτα πόρτα τους πολίτες για τις πραγματικές θέσεις όλων εκείνων που με όχημα το λαϊκισμό προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον των συνομηλίκων μας φέρνοντας τις σοκαριστικές εικόνες της Αργεντινής στην πόρτα μας.

Ωστόσο, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, είναι ανάγκη η Ελλάδα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά. Καλούμε λοιπόν, κάθε νέο και κάθε νέα, κάθε συλλογικότητα ή οργάνωση νεολαίας, να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα της “Κίνησης Νέων για την Ελλάδα” και να συνυπογράψει την πλατφόρμα ιδεών που σήμερα ανακοινώνουμε. Για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την ανοιχτή κοινωνία και την ελεύθερη οικονομία. Για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι όσοι χάσαμε τα πάντα, όσοι είδαμε τα όνειρα και τις ζωές μας να καταστρέφονται. Για να ξανακερδίσουμε όλοι την ελπίδα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κίνηση Νέων για την Ελλάδα είναι διαθέσιμες από τη σελίδα facebook.com/kinisineongiatinellada και το ιστολόγιο kinisineongiatinellada.blogspot.com