Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Άστεγος της Πρέβεζας ήταν... αγνοούμενος στη Ρουμανία!



Δίπλα στους δικούς του ανθρώπους βρίσκεται πλέον, ο αλλοδαπός που μέχρι πρόσφατα ήταν άστεγος, περιφερόταν μόνος του και έτρωγε από τα σκουπίδια στην Αμμουδιά της Πρέβεζας.

Όπως διαβάζουμε στο PamePreveza, ο 40χρονος Ρουμάνος, κοιμόνταν κάτω από ένα δέντρο και έτρωγε από τα σκουπίδια ενώ κάποιες φορές δέχονταν τροφή που του προσέφεραν κάτοικοι του χωριού.
Πίσω από αυτήν την ιστορία όμως, που διαδραματίζονταν στο παραθαλάσσιο χωριό της Πρέβεζας, κρυβόταν μια άλλη ιστορία. Η εξαφάνιση του από την χώρα του!

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Νάκιας Φώτης, έδωσε εντολή και περιπολικό πήγε στην Αμμουδιά όπου εντόπισε τον 40χρονο και τον μετέφερε στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας.
Εκεί, αφού του παρείχαν τροφή και ρουχισμό, άρχισαν οι διαδικασίες, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του καθώς και στοιχεία που θα οδηγούσαν τις αρχές σε συγγενικά του πρόσωπα.

Ακολούθησε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε ότι για τον 40χρονο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από το σπίτι του
ενώ μεταφέρθηκε στα Γιάννενα σε κλινική, αφού κρίθηκε ότι έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας.

Ακόμα και μετά την μεταφορά του στα Γιάννενα, η τοπική αστυνομία στην Πρέβεζα συνέχισε τις προσπάθειες σε συνεργασία με την Πρεσβεία αλλά και με τις αρχές της Ρουμανίας.
Έτσι εντοπίστηκε ο αδερφός του ο οποίος πήγε στα Γιάννενα πριν από λίγες μέρες.

Όλο αυτό το διάστημα ο 40χρονος φιλοξενούνταν σύμφωνα με πληροφορίες στην κλινική αφού ο ίδιος δεν έδειξε να θέλει να αποχωρήσει από εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza.gr είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στην Ρουμανία πριν από 2 χρόνια!

Σήμερα ο 40χρονος βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους, αφού με την θέλησή του δέχθηκε να επιστρέψει στην χώρα του μαζί με τον αδερφό του ο οποίος είχε πάει στα Γιάννενα.