Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Φ.Σ.ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Κύριοι Βουλευτές, Τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, η απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού ως μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, έχει επισυμβεί με την ψήφιση των νόμων 3918/11 και 4052/12, απελευθέρωση που είχε αναλάβει να υλοποιήσει ο τότε Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δήλωνε ότι με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου 4052/12, ποτέ και κανένας δεν θα ξαναενοχλούσε τους φαρμακοποιούς.

Και ενώ όλες οι μνημονιακές επιταγές που μας αφορούσαν έχουν ολοκληρωθεί και το επάγγελμά μας έφυγε από το κάδρο των «κλειστών» επαγγελμάτων, όλοι οι μνημονιακοί στόχοι που αφορούσαν στην φαρμακευτική δαπάνη, πιάστηκαν, ξαφνικά ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης με μια καλοπληρωμένη έκθεση που παρήγγειλε στον ΟΟΣΑ, βάζει με την υλοποίησή της την ταφόπλακα στο Ελληνικό Φαρμακείο και στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη Υγείας στην χώρα μας.
Το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή, περιλαμβάνει δέσμη φωτογραφικών διατάξεων, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος για την Εθνική Οικονομία, που ως μοναδικό στόχο έχουν την απορρύθμιση της ευαίσθητης φαρμακευτικής αγοράς και την είσοδο σε αυτήν μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.
Η ψήφισή του θα είναι καταστροφική τόσο για τα φαρμακεία της γειτονιάς και τα φαρμακεία που με την διασπορά τους καλύπτουν παραμεθόριες και άγονες νησιωτικές περιοχές όσο και για την δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον.
Προτείνεται προς ψήφιση από τον Υπουργό Ανάπτυξης η πιο ακραία μορφή του Αγγλοσαξωνικού μοντέλου που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο. Θα επιτρέψετε με την ψήφο σας λοιπόν κύριοι Βουλευτές να αποτελέσουμε παγκόσμια πρωτοτυπία και να γίνουμε πειραματόζωα, ασθενείς και λειτουργοί υγείας στο βωμό των μεγάλων ιδιωτικών κεφαλαίων;
Το ελληνικό φαρμακείο τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε να δώσει και παρ΄όλα αυτά συνεχίζει να είναι το στήριγμα και το αποκούμπι του Έλληνα ασφαλισμένου καλύπτοντας την διαχρονική ανεπάρκεια του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης της χώρας, παρέχοντας δανεικά φάρμακα και πολλές διευκολύνσεις στον πληγωμένο Έλληνα που έχει χάσει τα πάντα.
Τα δώσαμε όλα, δεν έμεινε τίποτε άλλο για να δώσουμε.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από εσάς να μας αφαιρέσει την όποια αξιοπρέπεια μας απόμεινε,ψηφίζοντας αυτό το «τέρας».
Στην περίπτωση όμως που κάνετε το λάθος και ψηφίσετε , στηρίζοντας τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και όλα τα ντόπια και ξένα μεγαλοσυμφέροντα, καταδικάζοντας εμάς , τους υπαλλήλους μας, τους ασφαλισμένους και τις οικογένειές μας, θα μας έχετε απέναντί σας.
Τα 120 φαρμακεία του Νομού θα μετατραπούνε σε 120 εκλογικά κέντρα που θα σας αφαιρέσουν το όποιο πολιτικό οξυγόνο σας έχει απομείνει.

Οι Πρόεδροι
Σεραφείμ Ζήκας   Γιώργος Βασιληάς
Πρόεδρος Φ.Σ.Θηβών   Πρόεδρος Φ.Σ.Λειβαδιάς