Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Αίμα και άμμος» στο Αιγάλεω. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα…


«Είμαι περήφανος που κατόρθωσαμε να φέρουμε την ομάδα πίσω και χωρίς να θρηνήσουμε θύματα«. Αυτά τα λόγια του προέδρου της Α.Ε.Λ. Νίκου Καφρίτσα αντικατοπτρίζουν πλήρως το τι έγινε αλλά και το τι θα μπορούσε να συμβεί στο Αιγάλεω με τα τρομακτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε βάρος της αποστολής της ομάδας της Λιβαδειάς όταν έφτασε για να παίξει τον αγώνα με την τοπική ομάδα.

Ήταν πραγματική ενέδρα αυτό που συνέβη και όχι μόνο προπηλακίστηκε σοβαρά η αποστολή της ομάδας αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί όσο κι αν αυτό ακούγεται μακάβριο… Δυστυχώς έτσι είναι και γι” αυτό το λόγο η απόφαση της διοίκησης να μην κατέβει να αγωνιστεί η ομάδα και να επιστρέψει στη Λιβαδειά ήταν πέρα για πέρα σωστότατη αφού αν έμεινε ουδείςθα μπορούσε να προδικάσει τη συνέχεια.

Πραγματικά έγινε οργανωμένη επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων με συνέπεια να έχουμε τραυματισμούς ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Το τι έγινε δεν περιγράφεται έξω από το γήπεδο. Το λεωφορείο διαλύθηκε, οι παίκτες και οι διοικούντες έτρεχαν πανικόβλητοι και ευτυχώς η λογική οδήγησε στην γρήγορη αποχώρηση για να γλυτώσουν τα χειρότερα.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17:00, με την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα να παίζει τα ρέστα της αναφορικά με την παραμονή της στην Β” Εθνική, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση αν θα διεξαχθεί καθώς εκτός από το σπασμένο πούλμαν των Βοιωτών η αποστολή της ομάδας του Παναγιώτη Αριδά μετρά και δυο τραυματίες. Συγκεκριμένα στο κεφάλι χτύπησε ο φροντιστής της ΑΕΛ δεχόμενος πέτρα στο κεφάλι, με το «ντου» να γίνεται την ώρα που η αποστολή κινούνταν για τα αποδυτήρια.

Μέσα σε αυτό τον πανικό, και για λόγους προφύλαξης τα μέλη της αποστολής της Λιβαδειάς έτρεξαν να επιβιβαστούν άμεσα στο λεωφορείο για να γλιτώσουν το πιθανό λιντσάρισμα, ενώ όπως καταγγέλλουν οι χούλιγκαν κατάφεραν να πάρουν τσάντες και προπονητικό υλικό (παπούτσια) τα οποία δεν μπόρεσαν οι Βοιωτοί να προφυλάξουν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Λιβαδειά αρνείται να αγωνιστεί, και όλα πλέον κρέμονται κυριολεκτικά σε μια κλωστή..

Επιστρέφει στην Βοιωτία..

Πλέον είναι οριστικό, καθώς αυτό που έλεγαν οι άνθρωποι της Λιβαδειάς το έκαναν πράξη. Συγκεκριμένα οι παίκτες επιβιβάστηκαν σε ταξί και επιστρέφουν στην πόλη, ενώ το πούλμαν έμεινε στην Αθήνα ώστε να φωτογραφηθεί, να εξεταστεί από την Αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής, και να οδηγηθεί στο συνεργεία.

Έτσι, ο πρόεδρος της ΑΕΛ επικοινώνησε με τον κομισάριο του αγώνα κ. Τάκη Στάυρου, ενημερώνοντας τον για την απόφαση της ομάδας του να μην αγωνιστεί στο «Σίτι».

Πηγή: stereasports.com