Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα;



Το ερώτημα για τη φιλία ανάμεσα στα δυο φίλα αποτελεί αιώνιο θέμα αντιπαράθεσης και πεδίο σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα στους ανθρώπους. Άλλοι πιστεύουν πως φυσικά μπορούν δυο άνθρωποι των δυο φίλων να είναι μόνο φίλοι, άλλοι πάλι αποκλείουν την ύπαρξη καθαρής φιλίας στην πράξη. Σίγουρα οι μεικτές παρέες είναι οι πιο διασκεδαστικές και οι πιο ενδιαφέρουσες, όμως μήπως πίσω από την καθημερινή συνύπαρξη δυο ανθρώπων του αντίθετου φίλου κρύβονται απωθημένες ερωτικές παρορμήσεις; Μήπως η φιλία δεν είναι πάντα μόνο φιλία και από τις δυο πλευρές; Μήπως έχει δίκιο ο καλός που ζηλεύει το φίλο σου από τη δουλειά;

Η εμπειρία έχει δείξει πως οι γυναίκες θέλουν και επιδιώκουν να έχουν άνδρες φίλους. Νιώθουν άνετα μαζί τους και μοιράζονται τα θέματα τους με ειλικρίνεια. Στον αντίποδα οι άνδρες είναι πιο επιφυλακτικοί, προτιμούν τους κολλητούς τους από το σχολείο και όταν το παίζουν φίλοι σε μια γυναίκα κάτι άλλο έχουν στο πονηρό μυαλό τους. Αυτά που λέει η εμπειρία, δυστυχώς επιβεβαιώνουν και οι επιστημονικές έρευνες, οι οποίες απενοχοποιούν τις γυναίκες και την ειλικρινή τους στάση απέναντι στο αντίθετο φίλο και στοχοποιούν τους άνδρες, οι οποίοι άλλα λένε κι άλλα σκέφτονται….

Οι επιστημονικές έρευνες ρίχνοντας φως στο μυαλό των ανδρών αποδεικνύουν πως είναι αυτοί που χαλούν τη συνταγή των ετερόφυλων φιλιών και των μεικτών παρεών. Αυτό συμβαίνει γιατί δυσκολεύονται να μείνουν μόνο φίλοι, αφού υπερεκτιμούσαν το επίπεδο της έλξης που νιώθουν οι φίλες τους γι’ αυτούς, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες δεν αντιλαμβάνονται πλήρως το επίπεδο της έλξης που νιώθουν για αυτές οι άνδρες και πιστεύουν στην αμοιβαία έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος. Γιατί όμως οι άνδρες δε μπορούν να μείνουν μόνο φίλοι;

Όπως πάντα όλα είναι στο μυαλό και εδώ το ζήτημα έγκειται στη διαφορά του τρόπου σκέψης των δυο φίλων. Οι έρευνες έδειξαν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται γενικά την έννοια της φιλίας με το αντίθετο φύλο. Οι άνδρες συνήθως έλκονται πολύ περισσότερο από τις φίλες τους και πολλές φορές λανθασμένα πιστεύουν ότι έλκουν και αυτές επειδή μάλλον θα το ήθελαν. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες εκτιμούν με βάση αυτά που νιώθουν αυτοί. Πολύ συχνά θωρούν αμοιβαίο οποιαδήποτε ερωτικό σκίρτημα βιώνουν αυτοί και δεν μπορούν να αντιληφθούν το πραγματικό επίπεδο ερωτικού ενδιαφέροντος που αισθάνονταν οι φίλες τους για αυτούς. Αντίθετα οι γυναίκες δε μπορούν να καταλάβουν τις σκέψεις των φίλων και δεν έλκονται από τους άνδρες φίλους τους, ενώ πιστεύουν και την αμοιβαία έλλειψη έλξης.

Επιστημονικά και εμπειρικά φαίνεται πως τα αγόρια δε δυσκολεύονται να θυσιάσουν τη φιλία και να κάνουν το βήμα για προχωρήσουν την «αμοιβαία» έλξη που λανθασμένα αισθάνονται. Μάλλον οι άνδρες αδυνατούν να ξεχωρίσουν πότε μια ενδιαφέρεται για αυτούς φιλικά και πότε ερωτικά ίσως γιατί δεν μπορούν νιώσουν τη διαφορά. Αντίθετα οι γυναίκες πολύ ξεκάθαρα μπορούν έναν άνδρα να τον αγαπούν μόνο φιλικά χωρίς να αισθάνονται καθόλου ερωτική έλξη. Ίσως οι άνδρες όταν διαλέγουν τις φίλες τους να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους κι άλλα κριτήρια.

Εμείς πιστεύουμε στην ύπαρξη της πραγματικής φιλίας ανάμεσα στα δύο φίλα, είναι όμως σίγουρα σπάνια και αυτό είναι που την κάνει σπουδαία. Αν είστε από τους τυχερούς μην αφήσετε τίποτα να σας τη χαλάσει.

Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν όταν δημιουργείται φιλία μεταξύ δυο πρώην συντρόφων. Εκεί τα φιλικά ραντεβού μπορεί να είναι και ρομαντικά ραντεβουδάκια για δυο και μπορεί να κρύβουν πίσω τους ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον που κανείς δεν φαντάζεσαι που μπορεί να καταλήξει. Ίσως η φιλία να αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία στον έρωτα!

Όπως και να έχει άνδρες και γυναίκες ζουν οι μεν για τους δε…

Και οι διαφορές μεταξύ τους είναι το στοιχείο που τους καθιστά αναντικατάστατους σε κάθε περίπτωση!

πηγη http://periergaa.blogspot.com/