Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

10 τροφές που βάζουν φρένο στην πείνα



Αυστηρές δίαιτες, στέρηση, αδυναμία… Το «τρίπτυχο» αυτό αποτελεί τη θυσία που πολλές γυναίκες είναι πρόθυμες να κάνουν για να αποκτήσουν το τέλειο σώμα. Ίσως όχι, όμως, για πολύ ακόμα. Η καθηγήτρια διατροφολογίας Σουζάνα Χολτ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ έκανε μια εκτενέστατη έρευνα για το δείκτη κορεσμού ενός μεγάλου αριθμού τροφών, ώστε να καταλήξει στη «χρυσή» δεκάδα εκείνων που μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτες για περισσότερο χρονικό διάστημα.
Οι 10 τροφές που μπορούν να σας… κόψουν την πείνα και να σας γλιτώσουν από τουλάχιστον 200 θερμίδες, τις οποίες θα καταναλώνατε τσιμπολογώντας, είναι οι εξής:

1. Βραστή πατάτα: Η «βασίλισσα» των λάιτ σνακ. Είναι πιο χορταστική από ένα μεγάλο σάντουιτς και έχει μόλις 100 θερμίδες.
2. Τόνος σε νερό: Περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες από κάθε άλλο ψάρι, χωρίς να έχει πολλά λιπαρά και μόλις 120 θερμίδες ανά 100 γραμμ.
3. Ζαμπόν γαλοπούλας: 1 φέτα έχει μόλις 36 θερμίδες και μαζί με 1 φέτα άπαχο τυρί αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο με 65 θερμίδες, που σας κρατάει την πείνα για τουλάχιστον μία ώρα.
4. Μακαρόνια ολικής άλεσης: Τα λευκά μακαρόνια σάς χορταίνουν, όμως το αίσθημα του κορεσμού της πείνας διαρκεί πολύ λίγο σε αντίθεση με τα μακαρόνια ολικής άλεσης.
5. Σταφύλια: 100 γραμμ. σταφύλια αντιστοιχούν σε 70 θερμίδες και σας δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας απ” ό,τι μία ολόκληρη σοκολάτα, ικανοποιώντας την ανάγκη σας για κάτι γλυκό.
6. Πορτοκάλια: Δύο πορτοκάλια (120 θερμίδες) ξεγελούν την πείνα σας καλύτερα από ένα μεγάλο πακέτο πατατάκια, και είναι γεμάτα από φυτικές ίνες.
7. Ποπ-κορν: Χωρίς βούτυρο, αποτελούν ένα υγιεινό σνακ, που χορταίνει χωρίς να προσθέτει θερμίδες. Ένα μεγάλο μπολ από σπιτικά ποπ-κορν σάς δίνει μόλις 70 θερμίδες.
8. Αγγουράκια τουρσί: Με ελάχιστες θερμίδες (ένα μικρό βάζο=70 θερμίδες) σας χορταίνουν χωρίς να σας παχαίνουν.
9. Μήλα: Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Με κατά μέσο όρο 80 θερμίδες, ένα μήλο μπορεί να σας κόψει την όρεξη για αρκετές ώρες. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε ότι ένα μήλο πριν από το φαγητό, σας βοηθάει να καταναλώσετε περίπου 250 θερμίδες λιγότερες στο γεύμα σας.
10. Ντοματίνια: Μικροσκοπικά, αλλά πολύ θρεπτικά και χορταστικά, 5 ντοματίνια φρενάρουν την πείνα σας τουλάχιστον για μιάμιση ώρα, με μόλις 120 θερμίδες. Περί ευθύνης: Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.