Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία


Θα έχει ολοκληρωθεί έως μία εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη σχολικού έτους
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του ή των φορέων εκτέλεσης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία θα διενεργηθεί την 1η Απριλίου και η διανομή των προϊόντων στα σχολεία θα έχει ολοκληρωθεί έως μια εργάσιμη ημέρα πριν τη λήξη του σχολικού έτους.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μετά από ερώτηση της κα Τζάκρη. Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα έχει εκπαιδευτικό και όχι επισιτιστικό χαρακτήρα και ότι η μέχρι σήμερα υλοποίηση του προγράμματος βασίστηκε σε κεντρικό σχεδιασμό και εποπτεία, στη λογική της επίτευξης οικονομίας κλίμακος, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων και της ομοιόμορφης κατανομής των προϊόντων στους μαθητές.

Για το επόμενο έτος, αναφέρει ο κ. Αποστόλου το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί εγκαίρως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε νέα Βάση με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητάς του, λαμβάνοντας υπόψη και θέματα που θίγονται στην ερώτηση της κα Τζάκρη.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώνει ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι υπό συζήτηση πρόταση ενοποίησης των υφιστάμενων σχολικών σχημάτων ( φρούτων – λαχανικών και γάλακτος – τυροκομικών) υπό κοινό πλαίσιο.

newsbeast