Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

100.000 γεύματα προσφέρει η Παπαστράτος στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών



Θέλοντας να ενισχύσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που υλοποιεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Παπαστράτος θα συνεισφέρει στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, αναλαμβάνοντας το κόστος 100.000 «Γευμάτων Αγάπης» για άπορους συμπολίτες μας.

Την πρωτοβουλία αυτή της εταιρίας ανακοίνωσε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος, σε συνάντηση που είχαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Θεοφιλόπουλος εξέφρασε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο το θαυμασμό της εταιρίας και των εργαζομένων της, για το ευρύτατο έργο αλληλεγγύης που πραγματοποιεί η Εκκλησία στη χώρα μας, και δήλωσε:
«Η φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδιαίτερα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, για χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Η Παπαστράτος, συνεπής στην 80χρονη συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία, αισθάνεται ηθική υποχρέωση να σταθεί αρωγός στο έργο της εκκλησίας και ενισχύει τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με 100.000 γεύματα. Ελπίζω ότι σύντομα, με τη βοήθεια όλων μας, η Ελλάδα θα βγει από την κρίση δυνατότερη ώστε να μην χρειάζονται συσσίτια για την επιβίωση των συμπολιτών μας»
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την εταιρία για την προσφορά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σήμερα, δηλώνοντας ότι «στην Αρχιεπισκοπή γίνεται ένα τεράστιο έργο αγάπης, αλλά εμείς βοηθάμε στην υλοποίηση και στον σχεδιασμό του. Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται κυρίως στον λαό. Το έργο αυτό, που είναι πραγματικά μεγάλο και το θαυμάζουμε, είναι καρπός όλων των ανθρώπων, της κοινωνίας, των ιερέων, των εθελοντών. Σας ευχαριστώ που προστίθεστε και εσείς σε αυτήν την προσπάθεια».
ΠΗΓΗ