Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Έκλεβε καύσιμα από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας Αλιάρτου!!!


Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής καυσίμου από αγωγό μονάδας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας Αλιάρτου, από 49χρονο ημεδαπό

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος είχε παρέμβει, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, στον αγωγό που διέρχεται υπόγεια από την αυλή της οικίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με σκοπό την άντληση καυσίμων

Σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, υπόθεση κλοπής καυσίμων από αγωγό μονάδας καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύει στην περιοχή Αλιάρτου.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονου ημεδαπού συνταξιούχου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 49χρονος, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, είχε παρέμβει στον αγωγό καυσίμου που διέρχεται υπόγεια από την αυλή της οικίας του, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με σκοπό την άντληση καυσίμων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σημείο, διαπιστώθηκε ότι είχε σκάψει το έδαφος, είχε τρυπήσει και δημιουργήσει σπείρωμα στον αγωγό και τοποθετώντας κατάλληλη κατασκευή, αντλούσε και μετάγγιζε καύσιμα, τα οποία με πρόσμιξη κοινού πετρελαίου, ήταν κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel).

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνεχίζονται προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποσότητα των αφαιρεθέντων καυσίμων και να διαπιστωθεί η ανάλογη οικονομική ζημιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 49χρονου και στη διάπραξη άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρξε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.