Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Στοιχεία επικοινωνίας: 6944743524, 6985128499, 6974534859

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια απολογιστική Γ.Σ. του Ε.Κ.Θ. Από την αρχή της διαδικασίας φάνηκε η στροφή του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού σ΄ένα νέο, με τη μορφή όμως και τα χαρακτηριστικά που είχε αποκτήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Χαρακτηριστικά η εισήγηση ανέφερε πως «είμαστε σήμερα εδώ, με την ελπίδα ότι ζούμε το τέλος μιας εποχής και ότι κάτι καινούριο θα αναγεννηθεί». Για ακόμη μία φορά η πλειοψηφία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος γίνεται ουρά μιας κυβέρνησης αστικής που δεν έχει στόχο την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων αλλά τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης που υφίσταται η εργατική τάξη από το κράτος και την εργοδοσία. Συνεχίζουν να δημιουργούν κλίμα αναμονής και να καλλιεργούν αυταπάτες, ότι τάχα μία «άλλη πολιτική» είναι εφικτή. Είναι ψεύτες και ταυτόχρονα υποκριτές! Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους την πλειοψηφούσα παράταξη της ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) όπου δια του προέδρου στο κλείσιμο των διαδικασιών αντι να τοποθετηθεί επί της ουσίας στα ζητήματα οικονομίας, πολιτικής και συγκεκριμένης κριτικής που ασκήθηκε από τη Δ.Α.Σ., επιδόθηκε σ’ ένα κρεσέντο ψεύδους και συκοφαντιών εναντιόν των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ., όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει με δική τους ευθύνη το εργατικό κίνημα στην περιοχή μας.

Η παράταξη της Δ.Α.Σ. και συνολικότερα οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. καταψήφισαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό αφού και οι δυο κινούνταν στη λογική της περιγραφής και δεν αναδείκνυαν την ανάγκη όξυνσης της ταξικής πάλης. Προσπάθησαν μέσα από τις τοποθετήσεις τους να αναδείξουν τις ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι καθώς και τη διέξοδο και δε στάθηκαν μόνο στην περιγραφή των προβλημάτων, όπως ήταν ο στόχος των άλλων δυνάμεων βάσει και του απολογισμού που κατέθεσαν. Οι αντιπρόσωποι της Δ.Α.Σ. αποκάλυψαν πως η κρίση είναι σύμφυτη με το σύστημα που ζούμε. Τα δεινά της εργατικής τάξης δεν θα πάψουν να υπάρχουν αν ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός δεν πάρει τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια του και δεν γίνει ο ίδιος αφέντης εκεί που μοχθεί και εργάζεται. Ανέδειξαν ένα πλαίσιο πάλης με αιχμή του δόρατος την ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, την κατάργηση ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου (εκ περιτροπης εργασία, μερική απασχόληση, διευθέτηση χρόνου εργασίας, κ.τ.λ.), την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ στα 751€ ως βάση για περαιτέρω αυξήσεις και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων. Το επόμενο διάστημα να ενταθεί η πάλη για την κοινωνική ασφάλιση, το συνταξιοδοτικό, την υγεία και την πρόνοια, για μέτρα προστασίας για τους ανέργους, για να μην περάσει καμία νέα ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση. Κάλεσαν σε επιφυλακή για επικείμενες μεθοδεύσεις με αντικατάσταση του συνδικαλιστικού νόμου και παρέμβασης κράτους και εργοδοτών στη λειτουργία των σωματείων.

Σ΄αυτή την πορεία καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργάτη και εργάτρια σε συμπόρευση. Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος επιβάλλει δυναμικές παρεμβάσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών και της εργατικής τάξης.


Θήβα 31/03/2015