Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στο δρόμο για το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες μπροστά» που θα πραγματοποιηθεί 7-8 Μαΐου 2015 στην Χαλκιδική, διεξάγει σειρά προσυνεδριακών εκδηλώσεων για τα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.

Στα πλαίσια του προσυνεδριακού διάλογου για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Οι θέσεις και οι απόψεις που θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες αιρετούς και τους εκπροσώπους φορέων , θα αποτελέσουν το αντικείμενο διαβούλευσης του Ετήσιου Συνεδρίου, έτσι ώστε οι τελικές αποφάσεις του, να αποτελέσουν τη βάση για τις δράσεις της επόμενης περιόδου.

Εν όψει της ημερίδας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχός Αγρινίου, κος Γιώργος Παπαναστασίου σε δηλώσεις του τονίζει την σπουδαιότητα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων της ΚΕΔΕ για τη λειτουργία των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για την ανάδειξη της αναπτυξιακής προοπτικής των δύο Περιφερειών.

Καλεί δε, όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους εκπροσώπους φορέων και των δύο Περιφερειών όπως παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας προκειμένου να υπάρξει ένας εμπεριστατωμένος διάλογος για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της..

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09:00 – 10:00 Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων

10:00 – 11:00 Καλωσόρισμα:

Προέδρου Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Παπαναστασίου, Δημάρχου Αγρινίου

Προέδρου Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων κ. Αλεξάνδρου Παρίση, Δημάρχου Κεφαλονιάς

Χαιρετισμοί:

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστόλου Κατσιφάρα

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεοδώρου Γαλιατσάτου

Προέδρου Κ. Ε.Δ. Ε. κ. Γιώργου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου

11:00 -11:30 Εισηγήσεις:

Προέδρου Επιτροπής Θεσμών & Ισότητας κ. Μιλτιάδη Kαρπέτα, Δημάρχου Μεταμόρφωσης

Προέδρου Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Τσιάμη, Δημοτικού Συμβούλου Ορχομενού

11:30-17:00 Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις Συνέδρων Υποστήριξη Εμπειρογνωμόνων

17:00-17:30 Συμπεράσματα -Λήξη Εργασιών