Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Εφοδος του ΣΔΟΕ σε κατάστημα της Πάτρας - Του πήραν και την ταμειακή μηχανή


Μπορεί το καρναβάλι να πέρασε, το Πάσχα να πλησιάζει, ωστόσο οι έφοδοι των ανδρών του ΣΔΟΕ δεν σταματούν! Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες του «Κόσμου» το «ντου» των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών σε γνωστό πολυτελές εστιατόριο – μπαρ της Πάτρας είχε «λεία»… την ταμειακή μηχανή! Προφανώς ήθελαν να κάνουν εμπεριστατωμένο και αναλυτικό έλεγχο και δεν βασίστηκαν στα στοιχεία που τους παρουσίασε ο ιδιοκτήτης! Πήραν λοιπόν την ταμειακή μηχανή, την touch οθόνη και… την έκαναν φύλλο και φτερό!

Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου καταστήματος είχαν από παλιά δοσοληψίες με την εφορία και προφανώς είχαν κινήσει υποψίες! Άγνωστο παραμένει το πρόστιμο που τους επεβλήθη και το οποίο αν όντως επιβεβαιώνονταν οι υποψίες των στελεχών του ΣΔΟΕ θα ήταν τσουχτερό!

Στο μεταξύ κλιμάκια του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Άλλα επίσης κλιμάκια ελέγχουν σε τέτοιου είδους καταστήματα τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και την προστασία των εργαζομένων.

Οι επιθεωρητές ζητούν από τους υπευθύνους τα σχέδια των εγκαταστάσεων, τα οποία έχουν κατατεθεί στη ΔΕΗ, ώστε να διαπιστώσουν εάν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επίσης ζητούν τις πιστοποιήσεις πυροπροστασίας των υπευθύνων ή και των εργαζόμενων, οι οποίοι έχουν οριστεί από κάθε επιχείρηση και έχουν παρακολουθήσει το σχετικό σεμινάριο.

Στόχος των ελέγχων είναι η προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και των θαμώνων των καταστημάτων, από ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα ή και από φωτιά.

Αναρτήθηκε από Κωνσταντίνος Φλαμής