Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ενίσχυση 10% για κυψέλες: Αυτό δεν είναι υποστήριξη είναι κοροϊδία!


Η μελισσοκομία είναι ένας ξεχασμένος κλάδος για την κυβέρνηση…
Με μια ενίσχυση 10% στις κυψέλες, από το νέο πρόγραμμα, αυτό δεν είναι υποστήριξη, είναι κοροϊδία! Το κόστος γονοφωλιάς μόνο ανέρχεται στα 30 ευρώ και δεν καλύπτει ούτε ένα μικρό ποσοστό από τα έξοδα των μελισσοκόμων. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό στην Ελλάδα επικρατεί τέτοια γραφειοκρατεία που για να πάρει κάποιος τα χρήματα πρέπει να ακολουθήσει μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία για μήνες. Εννοείτε πως τα χρήματα τα πληρώνει πρώτα από την τσέπη του.

Αν η χώρα ήθελε να στηρίξει τα προϊόντα της μέλισσας (μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη) που είναι εμπορεύσιμα και έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα θα μπορούσε να ανεβάσει το ποσό και να ενισχυθούν επιτέλους οι μελισσοκόμοι, η αγορά κατάλληλου εξοπλισμού μηχανημάτων και η ίδρυση συσκευαστηρίων. Μόνο έτσι θα μπορούσε να προχωρήσει μπροστά ο κλάδος της μελισσοκομίας και να βοηθήσει την Ελλάδα με την παραγωγή ανεκτίμητων προϊόντων.

Γνωρίζετε την ζήτηση που έχουν τα μελισσοκομικά προϊόντα στο εξωτερικό; Γνωρίζετε πόσο πουλιέται ένα κιλό μέλι στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκεί; Το Ελληνικό Μέλι έχει την πιο αναγνωρισμένη θέση όχι σε πανευρωπαϊκό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τι κάνει το κράτος γι αυτό; Τι κάνει για να στηρίξει τον Έλληνα μελισσοκόμο και την παραγωγή του;

Το βέβαιο είναι, όπως σχολιάζει φίλος παραγωγός, ότι ένας ζαχαροπλάστης μπορεί να ανοίξει πολύ ευκολότερα ένα εργαστήριο, από ότι μπορεί ένας μελισσοκόμος να ανοίξει ένα συσκευαστήριο για μελισσοκομικά προϊόντα.

Πηγή