Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

7 συλλήψεις στη Βοιωτία-24 στη Στερεά


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν (2) φυτά κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πιστόλι κρότου, φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας & Φωκίδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Κερασοχωρίου Ευρυτανίας & Νέας Αρτάκης Ευβοίας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

• Τέσσερις (4) ημεδαποί σε περιοχές της Θήβας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν δύο (2) φυτά κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, καλλιεργημένα σε γλάστρες και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
• Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων και καλωδίων, από εργοστάσιο της περιοχής. Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
• Ημεδαπός στα Ψαχνά Ευβοίας, για κλοπή και απόπειρα κλοπής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής.
• Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, για παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου με τη γεμιστήρα του και (60) άσφαιρα φυσίγγια.
• Πέντε (5) ημεδαποί (τρεις στη Λαμία, μία στη Θήβα και ένας στη Χαλκίδα), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
• Τέσσερις (4) αλλοδαποί, στην Άμφισσα, στη Θήβα, στη Νέα Αρτάκη και στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας αντίστοιχα, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
• Έξι (6) άτομα (ένας αλλοδαπός στη Λαμία, μία αλλοδαπή και δύο ημεδαποί στη Στυλίδα Φθιώτιδας, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Ημεδαπός σε περιοχή της Ευρυτανίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.