Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 9η Πανελ. Σύνοδος ΦΟΔΣΑ



ΔΙΚΤΥΟ ΦΟ.Δ.Σ.Α
Δ/νση: Π. Δράκου 11 & Πινδάρου
           32200 Θήβα
Τηλ.: 22620 24651
Fax: 22620 24631

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«9Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΟ.Δ.Σ.Α»

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) πραγματοποιεί κάθε χρόνο σε συνεργασία με τους κατά τόπους Φο.Δ.Σ.Α, την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α όπου συμμετέχουν πολλοί εισηγητές & επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Οι Φο.Δ.Σ.Α έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα πολλά θέματα που τους απασχολούν.
 Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φο.Δ.Σ.Α Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε των Ο.Τ.Α συνδιοργανώνει με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (τ. ΕΠΠΕΡΑΑ) και την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, και εφέτος την 9η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), στις 18, 19 & 20 Ιουνίου 2015, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι:
«Διαχείριση απορριμμάτων – Κυκλική Οικονομία – Φο.Δ.Σ.Α και Κοινωνίες Μηδενικών Αποβλήτων »
Το Συνέδριο έχει ως κύριο θέμα την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων προς όφελος του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και πρακτικές στη διαχείριση των απορριμμάτων από εκπροσώπους φορέων Ευρωπαϊκών Χωρών.