Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Κώστα Μπακογιάννη


​Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Χαλκίδα με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης, καθώς επίσης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί, Δημήτρης Αργύρης, Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Επιπρόσθετα, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, βουλευτές του νομού Ευβοίας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στη Στερεά Ελλάδα, τον ενημέρωσε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια αναφορικά με τον τομέα της υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας με τις οποίες εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου που παρέμενε στάσιμο και κινδύνευε να απενταχθεί.

Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περί παροχής κινήτρων και αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς που θα υπηρετούν στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ μηνιαίως, για όλη την διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, με ανώτερο διάστημα την τριετία.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης για ακόμη μία φορά εστίασε στην έλλειψη στελέχωσης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας. Έχοντας πλήρη εικόνα των υπηρεσιών υγείας σε όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών καθώς επίσης του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των μονάδων υγείας, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσής τους. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών στην περίθαλψη αποτελούν άλλωστε βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, η οποία δε θα πάψει να την διεκδικεί, προστατεύοντας με κάθε τρόπο την ανθρώπινη ζωή.

Τέλος έθεσε το ζήτημα τις αυτονόμησης της Στερεάς Ελλάδας από την 5η ΥΠΕ, με στόχο να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Υπουργό να επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και την απαραίτητη πρόθεση να τα εξετάσει επισταμένως.