Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Θανάσης Σκούμας - Ομιλία στη Βουλή, Νομοσχέδιο για τον Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης(video)


Δημιουργούσαν ασυλία για τα διοικητικά συμβούλια του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ κι έρχονται να μιλήσουν για την απουσία πειθαρχικού ελέγχου. Ποιοι; Αυτοί που απάλλαξαν εκ των προτέρων από οποιαδήποτε ενέργεια τα διοικητικά συμβούλια τα οποία είχαν τη δυνατότητα, ακριβώς λόγω της διασύνδεσής τους με το μνημόνιο, να εφαρμόζουν τις πιο ακραίες μνημονιακές πολιτικές, να απολύεται ο κόσμος από το δημόσιο, να μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και να απολύονται, λόγω της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι.Και τελικά, έρχονται εδώ να μας πουν ότι καταστρέφεται η χώρα, επειδή μια Κυβέρνηση διαπραγματεύεται και βάζει κόκκινες γραμμές και πιθανόν να υπάρξει μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή, η οποία μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα και να βάλει διαφορετικές βάσεις για μια διαφορετική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό δεν μπορείτε, λοιπόν, εσείς από την πλευρά σας να το διανοηθείτε, γιατί είστε σε άλλο μήκος κύματος. Και, βεβαίως, κάνετε και κάτι άλλο: Επιτίθεστε στα μέλη της Κυβέρνησης, γιατί έχετε ως στόχο σας να προχωρήσετε στη φθορά των προσώπων, διότι έτσι νομίζετε ότι θα προκαλέσετε τη φθορά της Κυβέρνησης και θα μπορέσετε να προχωρήσετε, με τα διάφορα σενάρια που επεξεργάζεστε από κοινού με τους δανειστές, πάλι σε νέες μνημονιακές πολιτικές.
Έχετε, όμως, ξεχάσει κάτι. Έχετε ξεχάσει τις καθαρίστριες, έχετε ξεχάσει τους σχολικούς φύλακες, έχετε ξεχάσει τους ανέργους που έδωσαν σε αυτήν την Κυβέρνηση την πλειοψηφία, για να αλλάξει αυτή η πολιτική. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, είναι πολιτική που την έχει ζητήσει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει η χώρα, να επανέλθουν τα εργασιακά δικαιώματα. Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης.