Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Τράπεζα αίματος από την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και ήδη όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής της παράταξης Φίλιππας Σαγάνας λειτουργεί τράπεζα αίματος.

Από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν εντυπωσιακή προκειμένου να προσφέρουν σε όσους χρειαστούν αποδεικνύοντας ότι με 10 λεπτά από το χρόνο τους δίνουν σε κάποιους ελπίδα ζωής.

«Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική με αποτέλεσμα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συγκέντρωση αίματος. Θέλω λοιπόν εγώ και οι συνεργάτες μου να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που έδωσαν αίμα και δίνουν αίμα αλλά και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπορούν αλλά στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι όλοι οι δημότες θα έχουν πρόσβαση στην τράπεζα αίματος», επεσήμανε ο κ. Σαγάνας και πρόσθεσε: «Παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αιματολόγο Αργυρώ Γερασίμου, τις νοσηλεύτριες Χρυσοδήμητρα Γαλάτου και Βάγια Τσιώλη που με χαμόγελο και επαγγελματική ευσυνειδησία πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να στεφθεί με επιτυχία αυτή η πρωτοβουλία. Επίσης ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχει γιατρός Μαρία Λαδογιάννη για την προσφορά της σε αυτή τη προσπάθεια».

Όπως τονίζει ο Φ. Σαγάνας «σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να ενισχυθεί η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης στα λαϊκά στρώματα, που χτυπιούνται καθημερινά από την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων και βιώνουν τις συνέπειες από την συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Για όσους έχουν ανάγκη από αίμα και όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Λιβαδειάς καθώς επίσης και στο τηλέφωνο 69372 34 220.