Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

6 χρήσιμα tips για όσους ταξιδεύουν πρώτη φορά στο εξωτερικό

http://roomnews.gr/
Είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζεσαι για αυτό το πολυπόθητο ταξίδι εκτός Ελλάδος;


Είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζεσαι για αυτό το πολυπόθητο ταξίδι εκτός Ελλάδος; Σκέφτεσαι..τί θα πάρεις μαζί σου, πόσο συνάλλαγμα να κάνεις, αγχώνεσαι για την γλώσσα μέχρι και για το πώς θα φτάσεις στο ξενοδοχείο σου χωρίς να χαθείς. Λοιπόν θα σας πώ μερικά μυστικά….



1ον Το Πακετάρισμα.

Όσο και αν δεν το πιστεύετε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πάρτε όσο λιγότερα πράγματα μαζί σας. Εκτός του ότι το ταξίδι σας έτσι θα είναι πολύ πιο ξεκούραστο (πόσο μάλλον αν χρειαστεί να αλλάξετε μέσα μεταφοράς), θα μπορείτε να κάνετε με άνεση και τα ψώνια σας, χωρίς άγχος για τα επιπλέον κιλά. Και μην μου πείτε πώς δεν θα αγοράσετε τίποτα….αυτό δεν γίνεται!!

Υ.Γ. Καλό θα ήταν σε μια χειραποσκευή που θα έχετε μαζί σας, να βάλετε 1-2 αλλαξιές επιπλέον σε περίπτωση που η βαλίτσα σας χαθεί ή έχει κάποια καθυστέρηση. Ακούστε με..



2ον Τα Χρήματα.

Αν ταξιδέψετε σε χώρες που έχουν το Ευρώ ως νόμισμα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Εάν όχι, τότε φροντίστε να κάνετε κάποιο συνάλλαγμα πριν φύγετε και βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε καλά την ισοτιμία, ώστε να ξέρετε τί πληρώνετε και τί υπόλοιπο έχετε.

Υ.Γ. Η χρήση κάρτας είναι πλέον ο πιο διαδεδομένος τρόπος πληρωμής. Δεν θέλετε να κυκλοφορείτε με πολλά λεφτά στην τσέπη σας!



3ον Η Γλώσσα.

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε σε χώρα που τα Αγγλικά δεν είναι το φόρτε τους (όπως και να έχει ένα Goodmorning ξέρουμε όλοι να το πούμε), φροντίστε να μάθετε κάποιες βασικές λέξεις και φράσεις της γλώσσας της χώρας που θα επισκεφθείτε. Έτσι με αυτά και λίγη………..παντομίμα, κάτι θα γίνει!

Υ.Γ. Κατεβάστε κάποιο πρόγραμμα μετάφρασης στο κινητό σας….ΣΩΤΗΡΙΟ!



4ον Η Άφιξη.

Και ναι….φτάσατε! Είστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονείτε. Τρέμουν όμως και λίγο τα γονατάκια. Για να μην συμβεί αυτό φροντίστε να είναι τα πάντα κανονισμένα από πριν…απ΄το ξενοδοχείο μέχρι και το μέσο που θα πάρετε για να φτάσετε στο ξενοδοχείο. Κάντε και ένα search στο ίντερνετ να δείτε πόσο περίπου κοστίζουν οι διαδρομές. (Πάρτε για παράδειγμα πολλούς δικούς μας ταξιτζήδες … sorry αλλά μου έτυχε στο Ελ.Βενιζέλος).



5ον Ο Προσανατολισμός.

Εντάξει τα κινητά για άλλη μία φορά θα σας βγάλουν απ’την δύσκολη θέση. Μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, μουσεία (με ελεύθερη είσοδο ή όχι) και οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε. Φροντίστε παρόλα αυτά να έχετε μαζί σας και έναν χάρτη της πόλης, για καλό και για κακό.



6ον Τα Αξιοθέατα κ’ Μετακίνηση.

Μπορείτε, πρίν ακόμα φύγετε από τούτη δώ την χώρα για τα ξένα, να αγοράσετε από το διαδίκτυο κάρτες για την μετακίνησή σας με ΜΜΜ στην πόλη που θα επισκεφτείτε. Όπως επίσης και εισιτήρια για διάφορα αξιοθέατα. Έτσι θα σας κοστίσει λιγότερο και δεν θα ξεροσταλιάσετε στις απέραντες ουρές.