Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Συσκέψεις ενόψει της ερχόμενης Απεργίας της 8ης Δεκέμβρη


Το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας μαζί με πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα καταθέσαμε σχέδιο νόμου στη Βουλή για κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, επαναφορά κλαδικών Σ.Σ.Ε., αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, επαναφορά επιδομάτων, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας (εκ περιτροπής, διαθεσιμότητες, 3ωρα-4ωρα, σκλαβοπάζαρο εργολάβων).

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πλάι σε κάθε μεταλλεργάτη, ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας και του κράτους της που επανέρχονται ενόψει της 2ης αξιολόγησης από τους δανειστές (ΕΕ – ΔΝΤ).

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων με στόχο, βέβαια, την αύξηση των κερδών τους καταπατώντας εργατικά δικαιώματα, κάνοντας τους όρους διαβίωσης κάθε εργατικής οικογένειας ακόμα πιο δύσκολους.

Νέα μείωση του άθλιου κατώτατου μισθού των 586€ και νέος «υποκατώτατος μισθός» για τους νεοπρσλαμβανόμενους. Πλήρης επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Περιορισμός και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην Απεργία.

Όλα προαποφασισμένα από κυβέρνηση, κόμματα που ψήφισαν ή στήριξαν τα 3 μνημόνια, ΕΕ και ΔΝΤ, βιομήχανους και μεγαλοεργοδοσία και φυσικά από την «ουρά» τους στο εργατικό κίνημα, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο του μετάλλου μεταξύ των αφεντικών, παράλληλα με το χαμηλό βαθμό οργάνωσης των μεταλλεργατών στα ταξικά σωματεία (Όμιλος Στασινόπουλου, Επαλμέ, Αλλουμάν, Μαΐλλης, κ.α) και την επικράτηση σε μεγάλους χώρους (βλ. Σνάϊντερ, Αλλουμίνκο, ΕΑΒ) μιας συμβιβασμένης μερίδας «αντιπροσώπων» των μεταλλεργατών (ή καλύτερα να πούμε των εργοδοτών) έφερε τις συνθήκες εργασίας σε ακόμη δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας και στη λογική του μικρούτερου κακού, που αποδεδειγμένα φέρνει μεγαλύτερα, οι «θυσίες» των μεταλλεργατών έπεσαν στο κενό.

Στην ερχόμενη Απεργία της 8ης Δεκέμβρη οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο. Μαζί να κάνουμε το πρώτο βήμα, να συναντηθούμε στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Ενόψει της μεγάλης απεργιακής μάχης σε καλούμε να παρευρεθείς στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό όχι μόνο την ενημέρωση και αποτύπωση των προβλημάτων, αλλά να τεθούν οι προβληματισμοί, οι σκέψεις και η πρακτική λύση που θα δυναμώσουν τους δεσμούς του Συνδικάτου με όλους τους μεταλλεργάτες, να πάρουμε μέτρα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες και προετοιμασίας της Απεργίας.

ΘΗΒΑ, Σάββατο 3 Δεκέμβρη, 11:00, Εργατικό Κέντρο Θήβας
ΟΙΝΟΦΥΤΑ, Δευτέρα 5 Δεκέμβρη, 18:00, ΚΕΠ Οινοφύτων
ΧΑΛΚΙΔΑ, Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, 18:00, Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας
ΑΘΗΝΑ, Τετάρτη 30 Νοέμβρη, 18:30, Εργατικό Κέντρο Πειραιά