Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Το καταστροφικό λάθος που κάνουμε στο μαγείρεμα

Τηγανίζεις πατάτες και όταν το λάδι κρυώσει στο τηγάνι το χύνεις στον νεροχύτη, σωστά; Μμμ, εντελώς λάθος!

Το ξέρεις ότι το λάδι μπορεί να φράξει τους σωλήνες και ότι καταστρέφεις έτσι το περιβάλλον; Τι να κάνεις; Μία λύση είναι να ξαναχρησιμοποιήσεις το λάδι, αν είναι καθαρό, αποθηκεύοντάς το σε ένα γυάλινο βάζο. Η άλλη λύση είναι να βάλεις πάλι το λάδι στο βάζο και να το πετάξεις στους ειδικούς κάδους- θα τους βρεις σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Μπορείς ακόμα να ρωτήσεις στο εστιατόριο της γειτονιάς σου τι κάνουν εκείνοι με το λάδι και αν κρίνεις ότι είναι... φιλικοί προς το περιβάλλον, να δίνεις σε αυτούς το χρησιμοποιημένο λάδι σου. Ποτέ όμως στον νεροχύτη!