Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

10 πράγματα που πρέπει να αντικαθιστάς πιο συχνά


1...
Οδοντόβουρτσα
Το λένε ξεκάθαρα οι οδοντίατροι, πρέπει να αλλάζουμε την οδοντόβουρτσά μας κάθε 3 μήνες- τι δεν καταλαβαίνεις;

2. Προϊόντα μακιγιάζ
Όταν η κρέμα λέει ότι λήγει 6 μήνες μετά το άνοιγμα- το εννοεί, δεν σε κοροϊδεύει. Δεν είναι ότι θα πεθάνεις αν τη βάλεις δύο μέρες μετά τη λήξη (στην τελική ποτέ καμιά μας δεν θυμάται πότε ακριβώς άνοιξε ένα προϊόν), αλλά αν έχουν περάσει πάνω από 8-9 μήνες μην την βάλεις στο πρόσωπό σου, πέτα την!

3. Πινέλα, σφουγγαράκια μακιγιάζ
Οτιδήποτε ακουμπάει το πρόσωπό σου θα πρέπει να είναι καθαρό από μικρόβια, για αυτό αφενός πρέπει να καθαρίζεις τα εργαλεία του μακιγιάζ τακτικά αλλά και να τα αλλάζεις όταν αρχίσουν να χαλάνε.

4. Αντηλιακό
Αν πέρυσι δεν σου τελείωσε το αντηλιακό δεν κάνει να το χρησιμοποιήσεις ξανά το επόμενο καλοκαίρι, γιατί η δράση του θα έχει μειωθεί σημαντικά!

5. Βούρτσα
Η βούρτσα έρχεται σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής σου, για αυτό και πρέπει να την αλλάζεις, το πολύ, κάθε 2 χρόνια και να φροντίζεις στο μεταξύ να την καθαρίζεις από τα νεκρά κύτταρα και τις τρίχες που μαζεύει.

6. Ξυραφάκι
Το ξυραφάκι μπορεί να μεταφέρει πολλά μικρόβια και να πάθεις κάποια μόλυνση για αυτό πρέπει να το αλλάζεις ύστερα από 3-4 χρήσεις. Σκληρό, το ξέρω αλλά αν θέλεις να πετυχαίνεις σωστό ξύρισμα και να αποφύγεις τα μικρόβια πρέπει να το κάνεις.

7. Μαξιλάρι ύπνου
Το μαξιλάρι είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα, περνάμε μαζί του από 5-8 ώρες καθημερινά και τρίβουμε όλο ευχαρίστηση το πρόσωπό μας πάνω του όταν ξυπνάμε. Ωραία εικόνα ε; Τώρα σκέψου πως όλα τα σάλια που έχουν τρέξει, οι μυρωδιές από τα μαλλιά, η λιπαρότητα από το πρόσωπό σου έχει εισχωρήσει μέσα τους και κάθε βράδυ τα αναπνέεις όλα αυτά. ΤΕΛΕΙΑ; Νοτ.

Οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας κάθε 2-3 χρόνια και στο μεταξύ να τα ντύνουμε και με έξτρα θήκη πριν την μαξιλαροθήκη ώστε να τα προστατεύσουμε περισσότερο. Επίσης, η αλλαγή επιβάλλεται γιατί επηρεάζει σημαντικά και τη στάση του αυχένα μας και ενδέχεται οι πονοκέφαλοι που έχεις να οφείλονται στο γεγονός ότι δεν κοιμάσαι σωστά.

8. Σφουγγάρι για τα πιάτα
Το σφουγγάρι που πλένεις τα πιάτα είναι ο μεγαλύτερος μαγνήτης μικροβίων στην κουζίνα σου για αυτό και πρέπει να το ξεπλένεις κάθε φορά καλά και να το βάζεις στο μικροκυμάτων 1 φορά την εβδομάδα για 30 δ/πτα ώστε να τον απολυμάνεις. Ιδανικά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι 1 φορά τον μήνα.

9. Πάγκο κοπής
Όπως και τα σφουγγάρια, ο πάγκος κοπής μαζεύει πολλά μικρόβια- ειδικά αν κόβεις κρέας πάνω σε αυτόν. Αν λοιπόν δεν θέλεις να κολλήσεις μικρόβια, τα οποία θα εξαπλωθούν σε ό,τι ακουμπάς εκεί πάνω πρέπει α) να μην χρησιμοποιείς ξύλινο πάγκο, καθώς το ξύλο είναι πιο ευπαθές, β) να το καθαρίζεις μετά τη χρήση με ξύδι ή λεμόνι, γ) να τον αλλάζεις μόλις δεις ότι έχει αλλοιωθεί σημαντικά η επιφάνειά του.

10. Σουτιέν
Οι περισσότερες φοράμε το ίδιο σουτιέν για πολλάααα χρόνια και περνάμε αρκετές μέρες σερί μαζί του- αυτό όμως και καταστρέφει το σουτιέν και δεν κρατάει σωστά το στήθος μας. Ο κανόνας λέει να μην φοράμε το ίδιο σουτιέν 2 μέρες συνεχόμενα ώστε να προλαβαίνει να επανέρχεται στην αρχική του μορφή το λάστιχο και φυσικά να το αλλάζουμε 2 φορές το χρόνο.