Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση βουλευτή Καρακώστα για την ανεξέλεγκτη και παράνομη δραστηριότητα των Ρομά στην Θήβα


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, στην Θήβα διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα πολυεπίπεδης παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομά οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στη περιοχή του Πυρί.

Ειδικότερα, λόγω της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης κάθε είδους απορριμμάτων, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες υγειονομικού κινδύνου τόσο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και για αυτούς τους ίδιους. Επιπλέον, η περιοχή στο Πυρί έχει παραδοθεί στην ασύδοτη εγκληματική συμπεριφορά στην οποία επιδίδονται Ρομά και η οποία περιλαμβάνει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπές, ληστείες και καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν τα διερχόμενα οχήματα από τον οδικό άξονα Θήβας-Λιβαδειάς, ο οποίος εφάπτεται του καταυλισμού των Ρομά, καθώς πολύ συχνά δέχονται επιθέσεις, ακινητοποιούνται και στη συνέχεια καταληστεύονται οι ανυποψίαστοι επιβαίνοντες τους.
Επιβαρυντικό ρόλο στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση διαδραματίζει η ολιγοήμερη στάση στην περιοχή αυτή, ολοκλήρων οικογενειών Ρομά, κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους ανά την Επικράτεια με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο να επέμβει ουσιαστικά και αποφασιστικά προκειμένου να παύσει να υφίσταται αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη από πολλές πλευρές κατάσταση στην Θήβα και εάν ναι πότε θα υλοποιηθεί αυτή η επέμβαση;
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να διαθέσει επιπλέον αστυνομικό προσωπικό αλλά και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας; Αθήνα, 13/01/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ