Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Το ΠΑΣΟΚ ... «καθαρίζει» υπό προϋποθέσεις την 3η έδρα στη Βοιωτία

Του Θανάση Μερτζάνη*
Η κοινή πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δηλαδή- με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου, “καθαρίζει” κατά πολλούς -υπό προϋποθέσεις θα έλεγαν άλλοι- την τρίτη έδρα στη Βοιωτία.
Κάνοντας αυστηρή χρήση των αριθμών σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κομμάτων που συμμετείχαν στις τελευταίες δύο Εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, η άποψη αυτή ενισχύεται και πάλι υπό προϋποθέσεις θα πουν αρκετοί.
Τον Γενάρη του 2015 το ΠΑΣΟΚ στο νομό Βοιωτίας “βυθίστηκε” στο ποσοστό του 4,22% ενώ η ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων έδωσε στον ΓΑΠ 2,50 ποσοστιαίες μονάδες με τις έδρες να μοιράζονται σε ΣΥΡΙΖΑ (2) και ΝΔ (1) σύμφωνα με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που καθόριζε τις βουλευτικές έδρες βάση της απογραφής του 2001.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό της Χ.Α. στη Βοιωτία στην ίδια εκλογική αναμέτρηση, διαμορφώθηκε στο 6,65%.
Η αλλαγή της κατανομής των βουλευτικών εδρών λόγω της νέας απογραφής τον Μάιο του 2011, “ψαλίδισε” μία έδρα στη Βοιωτία και κατένειμε τις τρεις έδρες στα τρία πρώτα κόμματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 και στη νέα Εθνική αναμέτρηση που οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατέλαβε ποσοστό 6,66%, ενώ το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατέβηκε στις εκλογές.

Οι έδρες κατανεμήθηκαν ανάλογα με τα ποσοστά των τριών πρώτων κομμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ (1) με ποσοστό 37,69% , στη ΝΔ (1) με 23,30% και στη Χ.Α. (1) με 7,70%.
Οι αριθμοί “βολεύουν” το ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία.
Προϋποθέσεις, η αξιόπιστη πολιτική πρόταση και τα πρόσωπα που θα στηρίξουν στο νομό,
τη νέα αλλαγή και όχι την απλή εναλλαγή στην εξουσία.
*Πηγή www.tvstar.gr

 http://orchomenos-press.blogspot.gr/