Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ο Φθιωτός Θανάσης Μπακαλέξης διοικητής του ΕΦΚΑ!

Από lamianow

 
Διορίστηκαν ο διοικητής και οι υποδιοικητές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου. Διοικητής αναλαμβάνει ο Θανάσης Μπακαλέξης που «έλκει» την καταγωγή του από την Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα από Παλιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Να σημειώσουμε πως ο κ. Μπακαλέξης είχε διατελέσει Διοικητής στον ΟΓΑ. Η κυβέρνηση εκτιμώντας προφανώς τις διοικητικές του ικανότητες αποφάσισε να του αναθέσει τη Διοίκηση του μεγάλου ασφαλιστικού φορέα που από τα πρώτα του βήματα ξεκινά με έλλειμμα.

Η σύνθεση του ΕΦΚΑ:

Α. Διορίζεται ως διοικητής του ΕΦΚΑ ο Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, πτυχιούχος ΑΕΙ.

Διορίζεται ο Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου, πτυχιούχος ΑΕΙ, ως υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

Διορίζεται ο Σέμπος Λάμπρος του Ηλία, πτυχιούχος ΑΕΙ, ως υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

Β. Ορίζονται στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ οι εξής:

Μπακαλέξης Αθανάσιος του Κων/νου, διοικητής του ΕΦΚΑ, ως πρόεδρος.
Τσακίρης Δημήτριος του Σταύρου, υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Φραγκισκάτο Γεράσιμο του Άγγελου.
Σέμπος Λάμπρος του Ηλία, υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Υπερήφανο Σταμάτιο του Δημητρίου.
Δήμος Κουμπούρης του Ιωάννη, εκπρόσωπος των συνταξιούχων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παντελή Τάτση του Ανδρέα.
Κλεισιώτης Θωμάς του Στέργιου, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γαργάλη Κωνσταντίνο του Γεωργίου, ομοίως.
Βασίλειος Κουλούρης του Ιωάννη, προϊστάμενος Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Σακελλαρίου Ευανθία του Νικολάου, ομοίως.
Φραγκιά Μαρία του Φρατζέσκου, προϊσταμένη Δ/νσης του υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια την Κίτση Εριφύλη του Δημητρίου, προϊσταμένη τμήματος, ομοίως.
Μαυρόκωστα Ολυμπία του Ευαγγέλου, ειδικός επιστήμονας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Ρουσάκη Σπυρίδωνα του Αντωνίου.
Κυριακόπουλος Γεώργιος του Άγγελου, εκπρόσωπος των υπαλλήλων του Ταμείου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βογιατζή Πέτρο του Νικολάου, οι οποίοι προτάθηκαν από κοινού από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και την ΠΟΠΟΚΠ.
Όταν ο διοικητής ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται, αναπληρώνεται σε όλα τα καθήκοντά του ως διοικητή και προέδρου του ΔΣ από τον υποδιοικητή Σέμπο Λάμπρο και, σε περίπτωση αδυναμίας αυτού, από τον υποδιοικητή Τσακίρη Δημήτριο.
Η θητεία του διοικητή, των υποδιοικητών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι τετραετής.
Η απόφαση αυτή ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2017.