Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Δείτε ΠΩΣ θα Κάνετε την Καλύτερη Εντύπωση στον Συνομιλητή σας, μετά από Μόλις 5 Λεπτά Συζήτησης!


Συχνά σε διάφορες συζητήσεις, απαντάμε μηχανικά, απλά για να πούμε κάτι, αντί να κάνουμε τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα συχνά η συζήτηση να γίνεται άβολη και βαρετή.

Γι” αυτό προετοιμάσαμε μερικές συμβουλές για το πως να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση και αντίθετα να εντυπωσιάσετε το…
Συχνά σε διάφορες συζητήσεις, απαντάμε μηχανικά, απλά για να πούμε κάτι, αντί να κάνουμε τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα, με αποτέλεσμα συχνά η συζήτηση να γίνεται άβολη και βαρετή.

Γι” αυτό προετοιμάσαμε μερικές συμβουλές για το πως να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση και αντίθετα να εντυπωσιάσετε το συνομιλητή σας. Αντί να πείτε: Δοκιμάστε να πείτε: Τι κάνεις; Τι νέα έχεις; Από που είσαι; Τι ενδιαφέρον υπάρχει εκεί που μεγάλωσες; Με τι ασχολείσαι; Που εργάζεσαι; Τι ενδιαφέρον υπάρχει στη δουλειά σου; Πως σε λένε; Τι σημαίνει το όνομά σου; Πως πέρασες τις διακοπές; Τι ενδιαφέρον είχε στις διακοπές σου; Πως είσαι; Τι νέα; Τι ενδιαφέροντα πράγματα συνέβησαν αυτή την εβδομάδα; Πόσο καιρό ζεις εδώ; Τι σημαίνει αυτό το μέρος για σένα; Τι καλά πράγματα έχουν γίνει εδώ;

Μια καλοδιατυπωμένη ερώτηση μπορεί να κάνει το συνομιλητή σας να σας εξιστορήσει κάτι. Σίγουρα θα απαντήσει κάτι με τον μη συνηθισμένο τρόπο.

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω. Σπάστε τον καθρέφτη

Όταν μια συζήτηση κυλάει άσχημα, τότε συχνά συμβαίνει μια κατάσταση που αναφέρεται ως «καθρέφτης». Για να φανούμε ευγενικοί, συχνά κάνουμε τυπικές ερωτήσεις, επαναλαμβάνουμε τα λόγια που χρησιμοποιούν ή απλά συμφωνούμε με όσα λένε. Ως αποτέλεσμα, χάνουμε κάθε ενδιαφέρον που μπορεί να λάβουμε από την συζήτηση. Καθρέφτης Χωρίς καθρέφτη -Τι υπέροχη μέρα!

-Ναι, είναι πολύ ωραία μέρα! -Τι υπέροχη μέρα!

-Φυσικά! Ήρθε το Σαββατοκύριακο!

Όταν «σπάμε τον καθρέφτη», τότε συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο στη συζήτηση, και αμέσως παύει να είναι βαρετή. Κάντε «παιχνίδι» με την αναμενόμενη απάντηση

Ένας άλλο σπουδαίος τρόπος να βγείτε από μια βαρετή συζήτηση είναι να αποφύγετε να δώσετε την αναμενόμενη απάντηση. Αντί να πείτε: Δοκιμάστε να πείτε: -Πως ήταν η πτήση σου;

-Καλή. -Πως ήταν η πτήση σου;

-Μια χαρά. Το φαγητό ήταν ωραίο. -Κάνει ζέστη σήμερα.

-Ναι, κάνει. -Κάνει ζέστη σήμερα.

-Κάνει συχνά ζέστη σε αυτό το ημισφαίριο. -Τι κάνεις;

-Καλά. -Τι κάνεις;

-Τώρα ετοιμαζόμουν να σου πω τα πάντα με λεπτομέρεια.

Μια ασυνήθιστη απάντηση σε ερώτηση δε θα απομακρύνει τους άλλους από σας. Στην πραγματικότητα, θα τους προσελκύσετε επειδή θα φανείτε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους. «Κυλίστε» τη συζήτηση, κάντε ασυνήθιστες ερωτήσεις και δώστε ασυνήθιστε απαντήσεις. Έτσι, οι συνομιλητές σας θα εντυπωσιαστούν.

Credit: Brightside