Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Δημιουργία στάσης του προαστιακού Αθήνα – Τιθορέα στα Βάγια Βοιωτίας


Θηβαίος Νικόλαος,
Βουλευτής Βοιωτίας
Ταχ. Δ/νση:


Βουλής 4
Τ.Κ.:
10562
Τηλέφωνο:
2103706445
F  A  X  :
2103706045
e-mal:


ΠΡΟΣ:

Δ/νοντα Σύμβουλο Ο.Σ.Ε. Α.Ε

κ. Πετράκη Κωνσταντίνο

Δ/νοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

κ. Τσαλίδη Φίλλιπο

KOIΝ:

Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μαυραγάνη Νικόλαο

Θέμα: Δημιουργία στάσης του προαστιακού Αθήνα – Τιθορέα στα Βάγια Βοιωτίας

Είναι γνωστό ότι από τις 20/2/2017 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί πιλοτικά δύο δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Τιθορέας με ενδιάμεσες στάσεις. Θεωρώντας ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής της σύνδεσης είναι δεδομένα, παρά το μικρό χρονικό διάστημα εφαρμογής της και τα προβλήματα λεωφορειακής σύνδεσης, οι κάτοικοι της περιοχής των Βαγίων, πληθυσμός περίπου 5000 πολιτών, ζητούν τη δημιουργία στάσης στον Παλιό Σταθμό Βαγίων. Το θέμα συζητήθηκε σε μεγάλη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Βαγίων το Σάββατο 11/3/2017, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η επιδίωξη δημιουργίας της συγκεκριμένης στάσης.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής που εργάζονται στην Αθήνα και κυρίως στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου (ΕΑΒ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ), πιστεύουμε ότι η δημιουργία πρόσθετης στάσης στα Βάγια θα εξυπηρετούσε πολλαπλώς τους κατοίκους και θα αναζωογονούσε τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή.

Πιστεύοντας πως θα εξετάσετε θετικά το παραπάνω αίτημα, οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για την υλοποίησή του και τη δημιουργία στάσης στα Βάγια.

Με τιμή,

Νίκος Θηβαίος,
Βουλευτής Βοιωτίας