Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Μπακογιάννης στο υπ. Υγείας για το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας




Στην σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του υπ.Υγείας Σταμάτη Βαρβαρό για την δημιουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε για την πορεία των έργων που γίνονται για την ολοκλήρωση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και για την εξασφάλιση, από την Περιφέρεια, της χρηματοδότησης του έργου. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης έδωσε την πλήρη εικόνα του έργου και τα στοιχεία για τις παροχές του νέου νοσοκομείου που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης και θα ικανοποιήσει προγραμματικούς στόχους για την ανάπτυξη και αναβάθμιση υποδομών στη δευτεροβάθμια υγεία, την άρση των ανισοτήτων στον τομέα των νοσοκομειακών υποδομών.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει πλήρως τη χρηματοδότηση του έργου, με αποτέλεσμα οι κυρίως εργασίες να συνεχίζονται απρόσκοπτα, αλλά και τα συνοδά έργα οδοποιίας, αποχέτευσης κτλ. να δρομολογηθούν άμεσα.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να μην υπάρξει κανένα κενό στην παροχή υπηρεσιών υγείας κατά τη διάρκεια της μετάβασης από το κτίριο του παλαιού στο νέο νοσοκομείο και πρότεινε το παλαιό κτίριο να αποδοθεί προς αξιοποίηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί όλος ο σχεδιασμός που κάναμε στην Περιφέρεια, όλος ο αγώνας που δίνουμε για ένα από τα σημαντικότερα έργα που γίνονται στον τομέα της Υγείας για την Στερεά Ελλάδα, προχωρά κανονικά. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα τέτοιο έργο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έχει μπει στην τελική ευθεία και οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας θα μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Υπηρεσίες που τους αξίζουν» δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτης Τζαφέρος, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης.
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας